2011-01-30
 02:19:36

SNÖKAOS....

Jag ligger utslagen i sängen, vilken jäkla dag! Vaknade och hörde direkt, snöstorm. Alltså kommer vi inte ha ett skit att göra idag, trist! Men så fel jag hade. Åre-backarna var ju avstängda och restaurangerna med.
Lördag brukar vara en sista dag för alla som har semester och klart dom ska ut å åka då, storm eller inte storm. Alltså åker allt folk i björnen och alltså värmer sig alla(gärna hela dagen) inne hos oss.
Jag blev inringd en halvtimma tidigare och fick få baklänges till jobbet för att kunna se något, haha.
För att sedan fatta mig kort, så satt vi i skiten hela lunchen.
Jag stod i kassan och kön tog aldrig slut. Chefen va sjuk, vi övervägde och ringa in vår alltiallo men vi kände ändå att vi kör bara. blev lite körit där ett tag när en norsk jenta skulle beställa en fatöl. Står typ 10 pers i kö bakom. Hennes kort funkar inte, där jag knappat det manuellt så tar fatölen slut. Som att inte det var nog ringer telefunken, hejja lollo!
Vi överlevde lunchen men eftersom vi nästan hade fullbokat på kvällen hade vi bråttom att duka upp allt.  Jag började undra var freddy tagit vägen när jag visste hur mycket han skulle preppa. Jag ringde å ringde, tillslut ringer gurra och säger att dom kört fast med skotern pga. för mkt snö, helt omöjligt att rubba den. Så freddy börjar gå till jobbet istället. Han kommer sent och han har skadat ryggen när dom försökte dra upp skotern... När första sällskapet kommer ligger freddy ganska långt efter.. Sista sällskapet kommer försent då taxin inte kommer upp och inte vår bergsklättrarbil heller...Snöstorm!!
Men vi överlevde kvällen, och alla gäster var nöjda och glada, å det var länge sen jag sålde så mkt fördrinkar;)
Som min gammla vän sa till mig, det värsta som kan hända, är att man sitter i skiten. ;)

Varje kväll är de alltid någon som vill gissa vart jag kommer ifrån, och idag satte dom det. Och då fällde dom kommentaren, Jönköping? men va gör du då i åre. då kan du ju åka skidor i Hestra!
Haha.. den enda dagen jag hellre skulle åkt i hestra än i Åre hade nog varit.. idag!

Å ni kanske tycker att jag är galen när jag säger det här, å det är jag säkert osså, men det är sånna här dagar, som jag gillar mitt jobb extra mycket ;)

Nu däckar jaaag, natti!







2011-01-29
 00:58:41

drinklista!

Nu är det storm här, tror att hela taket blåser bort snart. Och själv är jag, gillar inte att vara själv, inte min grejj nånstanns. Nu har jag börjat vänja mig vid att sova i en egen säng, men att ha ett hus för mig själv är då inte gulle. Louise är ledig imorgon och sover hos sin Hampus nere i byn.
Har varit en lugn dag på jobban idag, som vanligt kan jag nästan säga. Kan allt där nu, så nu är det rutiner, men det rullar på. Och tänkte på det idag, jag måste ha det softaste servitrisjobbet man kan ha. Jag vet exakt hur många sällskap som kommer, hur många personer och dom har förbeställd mat. Alltså är det bara dricka jag behöver ta beställning på, därav de flesta tar vinpaket. Jag får aldrig några drop-in gäster. Kan nästan inte(om inte nått väldigt konstigt skulle hända) sitta i skiten. Som idag, jag gick och städade lite, vek lite servetter, tvättade.. Alla är glada eftersom dom har semester. :)
Jag saknar kaoset, när det är full rulle å man bara kööör, när man har 83983 saker i huvudet å sätter allt och nöjda gäster lämnar stället. Nu är det som upplagt för att alla ska vara nöjda, vilket är bra iofs, men de är liksom inget jag behöver kämpa för ;)

Idag hade min chef Eva som är mammaledig fixat klart drinklistan som JAG har gjort, är faktiskt lite stolt, å dom blev så fina. Här ska det göras fördrinkar :)

2011-01-28
 15:06:34

Fredagsmys





Ny myströjja & ny myssjal. Idag är det fredag, det betyder mys.
Fast egentligen borde alla dagar betyda mys då..
2011-01-28
 14:05:11

Life is the days you remember

Life is short; break the rules, forgive quickly,
kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably,
and never regret anything that made you smile.


Don't fear failure so much that you refuse to try new things.
The saddest summary of a life contains three descriptions:
could have, might have, and should have.

2011-01-27
 23:48:41

Jag fångade en mus idag..

Vad gör jag här, med tända ljus, filt, melissa horn å popcorn.. när det är CAJ-torsdag i jönnet..CAJ, jag ska ju vara med laura å josef å hela gänget då juu.. Jag vet mamma, du har lärt mig att man inte kan vara överallt, å  vara med på allt. Men jag saknar ju mina fina! Puss på er!

En liten parantes, detta hände mig häromdan..När jag ändå tatt upp mamsen så tänkte jag bara säga en sak, jag hade ett moment. Å just de momentet har jag inte haft innan.. En sekund eller minut där jag stannade upp, tittade mig omkring å bara tänkte för mig själv, jag är så lik min mamma i det här jag gör just nu, i hur jag agerar och beter mig. Ganska tuff känsla. Det var när jag var på wallmans dinner show. Jag sätter mig vid det bordet johan inte sätter sig vid, för jag tänkte att det kan va kul att träffa nytt folk. Tyvärr var det folket inte lika outgoing o ville ha så kul som jag hade tänkt ha. När alla bord runt om kring halvstod upp och sjöng med i låtarna, vevade med servetter och öste på, satt mitt bort mest tyst. Va fan tänkte jag, jag skiter la i vad dom tycker och tänker, nu kör jag! Det är ju därför vi är här! Och sjöng, det gjorde jag, jag ville ju va med i resten av stämningen och resten av folket! Sån är jag, och sån är min mamma. Hejja OSS.

Annars har jag haft en väldigt rolig dag. Roadtrip till Östersund för ännu en grejj min käre mor har lärt mig, HANDLA PÅ REA. Och OM jag handlade.. haha =) Blev ett par jeans(räknade ut att om man inte tar med jobbbyxor är de 2 år sen sist jag köpte ett par!!!!) en mysse, smink, hårfärg, schampo, balsam, impackning, en tunika,en sjal, en skjorta, en tröjja.. å storhandling föda på coop, å drycken på systemet :) Jag är nöjd. Blev hämtade med skoter av gurra när vi kom hem så vi fick upp allt på vårt berg. In och packa upp och byta om för att åka vidare mot gymmet, här missar vi inte en träning! Idag testade jag på å lyfta skrot. Freddy som är hyffsat stor, eller större än stor, visade mig hur jag skulle göra och jag körde på ordentligt, lär nog kännas imorgon.. :)
Killarna påpekade då att det var min tur att laga mat, visst tänkte jag och gick in å duschade. Smsade sedan, jag tar resterna från igår, fixar ni eget.. eller =) Haha, jag pallade inte trycket, brukar vara rätt död efter ett hårt pass. Så jag åt rester, jag värmde upp gammal mat i mikron.. ja, ni läste rätt. Även jag kan äta sånt, det händer inte ofta, men jag kan :)

Försökte sedan få till en brasa, gick inte alls bra. Freddy kom in å hämtade nått från köket, han försökte hjälpa mig, gick inte heller bra.. vi hade svårt att få till det helt enkelt..Så det slutade med att jag tände massa ljus iställe.. Freddy, snäll som han är tog med sig musen ut. Ja de har ja glömt säga, JAG dödade musen, eller fångade den iaf ;) å eftersom varken jag eller louise hade tänkte ta i den så freddy löste hela problemet..

Nä nu är poppisarna slut så nu slutar faktiskt jag också..
Imon står gym och relax på schemat. Ska testa poolen på hotellet. Sedan vid 4 börjar jobbet..
Ett inlägg om min mamma, anrs kan ja ju lägga till att om vecka är min pappi här å hälsar på. Sen kommer sossoooon. La familja

Puss


JAG DÖDADE EN MUS IDAG, Å MUSEN BÖRJA BLÖDA. MEN LIKA GLAD E JA FÖR DET, FÖR MUSAR SKA MAN DÖDA. SHALALALALALALA, HEJ!


2011-01-26
 21:21:01

Mat, show, mat, gym, mat.

hejjje! Vi börjar med att jag gillar mat, mat är livet. Så nu vet ni det. Jag har ju knappt tid med er, och när jag har det så crashar datan. Ger den nog inte tillräckligt med kärlek å då säger lilla burken ifrån, mer kärlek åt folket(och våra datorer)

Nu kom jag precis hem från gymmet, börjar komma igång riktigt å vi peppar varrandra. Å lite taggad blir man när man åker skotern dit osså.. Annars har dagen bestått av jobb, har knappt haft några gäster så har fyllt på öl å vin å inventerat, sorterat o städat. Inget kul men det behövs ju osså göras ibland. Har även hunnit med ett överdrivet långt personalmöte...

Igår var jag på Wallmans dinnershow som är på dippan. Johan bjöd med mig då det var en kväll för gammal personal, restaurangare i byn och wallmans styrelse. Det var fullbokat, alltså fullproppat, 220 pers. Vi började med fördryck hos en av johans vänner Anna. Vidare till dippan där det först var ett glas bubbel och laxsnittar, sedan blev vi placerade vid bordet och sedan började showen direkt. Det var ett späckat schema då allt skulle va klart till en viss tid för sedan var det nattklubb. Vi började med 3 olika tappas, där den goadaste så klart va skagen :) Förrätten var en svampsoppa, varmrätten gödkalv m potatiskaka och 3 olika desserter, en chokladtryffel, en blåbärsmunk o tiramiso.(mycket möjligt med min första felstavning sen jag startade denna blogg) Maten var god o showen var grym. Elvis, tomas ledin, och rock tema. Även lite allsång med den blåa kavajjen, grymt!!

Imorgon ska jag freddy o louise iväg till Östersund. Östersund är den närmsta stora staden om man vill shoppa lite och den ligger 11 mil härifrån.. ganska långt kan man tycka..Så vi har fjäskat in oss hos gurra hela dagen och kommer få låna hans bil. Det ska bli skojj å åka på tur :)

Nu kommer boysen som ska laga mat åt mig, eller blir nog freddy som lagar. Spagge med köttfärre, mums :) Själv har jag varit duktig och fixat ljusbelysning m en massa tända ljus, lite de som ligger på mitt bord. Jag har nämligen fått ett smeknamn nu, cosy. Vet inte om jag sagt det men det kommer från cosypants som jag hade på mig på nyårsafton ;) haha. men jag gillar ju mys så jag är nöjd. Ett annat smeknamn jag har fått är gourmet, det klagar jag inte heller på, haha!

Näheee, mat va det ja! här kommer lite mina senaste bilder från herr ajfån, min bäste vän! för bilder är allt roligare än text, vi börjar med mig igår, on my way to wallmans!



Kom in på jobbet idag, och bad om en frukostmacka. Då kommer grabbarna ut med den här. Jag gillar att bli bortskämd asså, haha. Kan ju säga att jag har halva inne hos kockarna. Jag kallar det kärlek! :) Å sen va ja mätt hela dagen, hhaha!


gurran slet hårt i köket idag..

2011-01-23
 17:35:43

AG leker..



När ni slutat skratta, nu till nått helt annat:

idag har jag jagat möss och girat musfällor, de ska DÖÖÖ. Sedan ska vi fira(att dom har dött alltså) Ingång sen utgång mot framgång. Imorgon blir det provsmakar-dag och på tisdag blir det Wallmans show med johan å co, 5 rättersmiddag.
Avslutar med ett citat från alla oss svenskars favoritfilm, ja såklart, tomten e far till alla barnen.
-BEHÖVER JAG FORTSÄTTA?! :)
2011-01-23
 12:01:43

Norrbaggar..

Kvällen igår började inge bra, trodde att det skulle bli ett mardrömspass.
Har fått 9 glada norrmänn/norrkvinnor vid ett bord. Extra glada för att dom fick åka skoter upp på berget eftersom det snöat så mycket.  Dom börjar beställa fördrinkar och ibland dom drinkarna har ja 6 dry martini. Ok, skitbra, no probs. Så jag börjar kyla glas när jag kollar med freddy så vi har oliver. Vilket vi inte har...
Jag går ut och berättar detta, varav någon hellre vill ha en GT då. Och då förklarar jag att vi tyvärr inte har Tonic då det är slut. Jaha, men ta drymartini utan oliv till alla. Ok, bra. Går tillbaka och upptäcker att det knappt finns nån gin. haha, är detta ett skämt. Ringer chefen å frågar om han har ett gömställe med gin då det inte låg i spritförrådet. Han förklarar att han glömt beställa det och ber mig sälja på tyrolendrinken. Jag förklarar fint för honom att det är gin i tyrolen drinken.. haha.
Ut till gästerna för 7393 gången och det slutar med att de flesta tar gluwein, nån nått glas rött och nån fäller kommentaren aa men vad har ni då?. Dom undrade nog var dom hade hamnat. Behöver jag ens säga att farinsockret var slut till irish coffen sen... Men det löste jag ändå;)
Jeapp  de var ingen gulle dag på jobbet alltså. Men jag fick helt enkelt dra på smilebanden väldigt mycket extra, skämta om att jag var smålänning som aldrig varit i norge, vilket iofs inte ens va nått skämt, även om dom tyckte det var väldigt roligt. Och då fick jag kommentaren, jaha, men om du är smålänning kan du ju spela dragspel!?? haha, what..
Och jag blir ganska facinerad av norrmännen o kvinnorna, de spelar fan ingen roll vad som händer, de är lika glada iallafall. För hade det vatt svenskar jag hade haft vid det bordet, då hade det inte vatt nått vidare.
Det slutade med att dom var nöjda, fulla och jag tror nästan dom hade en tävling om vem som skrattade högst. Dom pratade om vilken mat och vinupplevelse de fått och alla kramade både mig och freddy. Applåder fick vi också, haha. Minst sagt oväntat från vår sida. Fick osså en drille av dom på 600 kr. Det ja vill komma till e att vi alla borde bli lite mera norska, dom e ju så förbannat lyckliga! Ok skitbra!

Idag hade jag freddy & gurra planerat den lediga dagen perfa, trodde vi. Först träning på gymmet, sen skidåkning och afterski. Men vädret idag är inte kul någonstanns. Och kräsna som vi är blir det nog inga skidor. Så nu sitter jag och har myst ner mig i soffan och umgås lite med lars winnerbäck, en trevlig prick och en klok man! Får lite flashbacks från i sommras..Träningen skjuts nog upp en timme, eller två..


Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd
Det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen
Men mycket vill ha mera










2011-01-21
 15:09:01

...


Never give up on something
that you can't go a day without
thinking about.

2011-01-21
 15:06:41

Finns det en sjö i åre?

Här rullar livet på i Åre. Vi gymmar på copperhill, jobbar, åker skidor.. och har mycket myskvällar med popcorn.

Igår tog jag och freddy skidorna bort till gymmet och körde fettförbränningspass.( En liten rolig parantes som inte alls har med det jag tänkte skriva att göra, är att freddy typ för 3 dagar sen fick reda på att åresjön var en sjö. Han trodde det var mark, tills han kollade på en liftkarta.. haha!!) Efter det var det dags för jobb. Alla liftvärdar i björnen skulle komma o äta. Dom bytte julklappar och hade allsång och en spelade dragspel å de va ett jäääla liv... Det där som jag och lovan byggt upp lite, att är man liftvärd så är man förmodligen snygg, det stämmer inte alls. Blev lite besviken.
Blev en sen kväll då man fick stå lite i den lilla bar vi har. Kan ju säga att jag var bortskämd med baren på mitt förra jobb. Eller kanske är det så att denna bara e kass. haha, men lika glada var dom för det. För fulla blev dom..


Nu börjar jag strax jobba, går in å äter innan å sen kör vi :)
Å snart kommer dadycool å hälsar på, han skulle boka idag,wiho :)


2011-01-19
 11:31:44

Det löser saaj

Kolla va vi är söta! Ange-britt, jag o sen min fina mormor, vi har vår traditionella kräftskiva på balkongen.. Detta är för några år sen. Ag fick ju makaroner o köttbullar då hon inte är nån skaldjursfantast! Själv e jag tydligen övertaggad, lite så jag jobbar nu för tiden. Nu springer jag in till jobbet å äter frulle.. sen blir det ett jobbpass, sen väntar gymmet. Pepp!

2011-01-18
 18:35:47

Träning, äntligen!

Tog skotern bort till copperhill för att fixa gymkort. Man hade kunnat tappa sin haka så stort, snyggt & lyxigt det var där inne. Som tur var gjorde vi inte det. För er som inte vet så är det ett sjukt stort hotell på samma berg som  vi ligger på..Ett schysst pris på 600 spänn å vi får träna där hela säsongen. När liftarna är öppna så tar det typ 10 min dit. Så ingen är nöjdare än jag just nu.
Gymmet var ganska litet, men allt som man ville ha fanns liksom. Som min crossmaskin. Å här snackar vi en ultra-mega-crossmaskin, eller som min kusin carl kanske skulle sagt. Den var kining! haha. Fanns upp/nerförsbacke, motstånd för bara fötterna å tv å grejjer..wiho! Den dödade mig efter 1 timma.Kännns gött! I'm back in business!!

Ikväll blirre å åka ner med ligan till Johans jobb för att äta å lite handboll på det så blir det nog perf.

Nu ropar duschen......
Skynda skynda.

Ja e övertaggad....spedoogonzales.

Puss å kram, vi ses på stan!




Här är min p-mat... GOTT!
2011-01-18
 11:32:45

Vilken dag!

Alooo!
Gårdagen var kanon! Gulle ringde o väckte mig så jag skulle komma upp tidigt och sedan sprang jag in i kläderna och bort till jobbet för att äta frulle. Gurra fixade en grillad ciabatta med extra kärlek. gottt! Åkte sedan bort mot åre där jag mötte upp Johan och Sid(sälen folk) och sid's 2 jobbarkompisar.
Vi åkte sedan hela dagen och det är gött och åka med sånna Åreveteraner, haha. Vi mellanlandade längst  bort på rödkulleområdet för fika o kaffe. När vi kom till VM6an sa alla hejdå till varran i backen.. Det här blir ju inga problem och hinna hem innan liftarna stänger tänkte jag. När jag kommer ner så är sittliften avstäng för tekninskt fel. Får då ta en 2mannalift jämte. Där det är kö i minst en kvart..Då blev det väldigt tight med tiden.
I liften träffade jag världens skönaste åre-gubbe som åkte 2 backar till med mig sen för att jag var så trevlig. haha! De 3 sista liftarna jag tar påpekar dom att det är sista åket..
Jag fick stressa ihjäl mig och tog sista liften upp på berget 14.58.  Liftarna stänger ju då 15...Wiho!

Snabbt och slira om för att möta upp chefen på vändplan här nere, nu skulle vi ut på äventyr. Vi visste inte vart vi skulle utan hade enbart fått riktlinjer om klädsel. Vi hamnade tillslut i Tännfors som tydligen har Sveriges största vattenfall. Det var skithäftigt att se.
Det fanns sedan en iglo som jag tyckte va kul att gå in i. Då öppnade guiden dörren och där fanns en lång gång som ledde till olika rum. Helt otippat från vår sida! Först ett sovrum, sedan ett rum men den stor bar med sittplatser. Och sedan en stor kyrka. Detta kan alltså jämföras med ishotellet, bara mycket mindre. Från alla rum kunde man gå ut och komma ännu närmare vattenfallet, nästan gå bakom det. Var ganska impad av ljudet. När du stod vid vattenfallet fick du nästan ont i öronen så gick du en meter in i iglon så var det knäpptyst.
Alla var gjort i snö och is och det var sjukt häftigt därinne. Går knappt att beskriva utan måste upplevas. Åk dit!Dom arrangerade ganska mycket bröllop där och det kan jag förstå! Synd att jag inte redan där hade köpt min kamera..Gurra hade med sin så ni kommer nog få se lite bättre bilder sen.

Vi åkte sedan vidare hem till Eva & Peter(ägarparet) i deras nybygda hus och hade trevligt. Lekar, fondu, blåbärspaj, prisutdelning och ännu mera lekar gjorde kvällen väldigt trevlig. ( mamma jag har en massa tips till dig inför nästa midsommar) Allt mys med lilla Olivia gjorde också kvällen lite, världens snällaste bebis, hon gillar mig, ja gilllar henne. Tror ni jag får ta med henne hem sen? :) Pax då!

Alltså, en riktigt riktigt trevlig dag och kväll :)

Ikväll är det handboll på schemat, och jag ska få träffa Fia! Wiho! Hon och tobbe har kommit till åre för att stanna! o ingen är gladare än jag! Så idag slår jag ihop årefolk med sälenfolk. Vi ska till johans restaurang som är en sportsbar, och kolla på matchen. Johan, fia & tobbe.. sen mitt crew på berget. Mys!

Så, nu till det roliga..... bilerna! :)



















2011-01-16
 11:23:47

efterblivna 3....

Om nån tänker på å skaffa abonomang, glöm 3! Dom är helt efterblivna! Haft så mycket skit med dom nu. Bett om spärr så jag får ett sms när jag vet att jag ringt för det jag fått ringa för. 2 gånger, det har inte hänt något.

Och nu får jag en nu faktura när jag redan betalat för denna månad. Då ringer jag dit och förklarar att jag redan betalat och fått dubbla fakturor. Hon säger att jag har fel och den första jag betalade var från månaden innan den kom lite för sent bara. Jag sa imot och hon höll inte med. När jag började bli arg och sa att jag satt och läste på skärmen på min internetbank och förklarade att jag faktiskt kan läsa.. så ba OJ, det stämmer det du säger. NÄHE?!?!
-Det måste ha blivit ett datorproblem. Vi drar bort dom pengarna till nästa faktura, och om vi inte gör det så ring bara igen.
Jag; Men jag ringer ju nu, räcker inte det?!!
Det är ni som gjort fel, inte jag...
CCCCCCCCP.

Lack jag blir, tur att jag har lite koll. Hoppas ni har det med, för annrs blir ni lurade!


2011-01-16
 00:55:32

titta vad ja hittade:)


Jobbat från 12-23 idag. Perfa! Nu chillar vi i soffan:)

Igår hittade jag en massa gammla bilder, och då menar jag verkligen en massa! Satt uppe halva natten och bara kollade och sparade. Hittade Paris bilderna..Pax för att bli brun igen. Snackade med liffo nyss, han sa att jag skulle sova på luftmadrass i dubai, att det var alkoholförbud och att jag skulle bära burka, tyckte inte nått av det lät gulle..Han var nog bara på bushumör..
Saknar dig kusinvitamin! Puss



2011-01-15
 01:34:33

1,4 är ganska jättelångt

Idag bidde det inget jobb, å ingen skidåkning. Fick ett damp över att det inte går o träna här, och saknar verkligen träningen! sagt och gjort, när freddy kommer in med pjäxorna på och stavarna i handen så säger jag; byt om, vi ska ut och gå! Och gick, det gjorde vi. Ångrade mig nästan minst 20 gr på vägen. Men när vi väl va framme och hemma på berget igen så var vi så grymma. 1,4 mil gick vi. I minus grader och snö.... Häftigt att man bor ovanför molnen. När vi började gå var det klarblå himel och sol, så när vi gick neråt gick vi i molnen sen när vi var nere var det kasst väder..  där fick jag min motion, och äver mersmak! Håller tummarna för att vi ska få träna på copperhill, det stora hotellet som ligger hyffsat nära här..Dags för beachdubai?:)

När vi kom hem slirade vi om för att åka in till byn och göra nått skojj. Jag var rallycalle och vi hamnade på Johans restaurang, Blev lite delade förrätter hit å dit och sen en cesarsallad för mig.. Vi fortsatte vidare till dalboms där de andra tog varsin bira. Trevlig fredag! Men hänger fortfarande upp mig på att jag inte jobbar, och tycker det är konstigt att jag inte gör det. Tar nog ett tag att vänja sig. Här  jobbar jag helt OK mycket, men känns som jag har semester. Å det är ju ganska nice ändå :)

Tog lite sjukt fina bilder när vi gick hem från vår powerwalk, gick inte riktigt fånga det på bild då det var finare än vad herr iphone pallar med sin kamera, men det får duga. Enjoy!



2011-01-14
 00:06:58

ÖTsky

Hejhopp gummisnopp!

Har jobbat  nu de senaste dagarna. Aldrig börjat så tidigt typ, klockan  9 var jag inloggad å klar att jobba!  Skänkte en tanke till alla er som börjar era jobb vid 7 och log över att jag inte gör det! haha
Igår blev det att baka en massa negerbollar å göra massa våffelsmet innan lunchen.. sen lunch, sen afteski, sen kväll.. Kvällen gick bra, bara 2 sällskap. En gäst frågade om jag vill säsonga i stockholms skärgård till sommarn på en krog som han ägde, va lite kul å få veta att han hade velat ha mig som anställd:) Idag blev det att vakna lika tidigt, för att göra en massa morotskakor och sen gjorde jag även lingon & blåbärs sorbet! Fördriver tiden med bakning eftersom luncherna är så sega nu..Lite folk.. Å det är kul.. :)Att baka alltså, inte att det är lite folk.. ;)

Å igår var det våran dag, eller det skulle varit våran dag. 4 år igår.. Å det var faktiskt jobbigt. Hade inte tänkt på det dagen innan. Men när jag skulle kolla klockan på mobilen så såg jag att det var den 12.. Som tur var jobbade jag som sagt hela dagen så jag hann inte tänka på det så mycket.... Men det kändes, och det kommer det nog göra nästa år också, och nästa igen. för det var ju våran dag..


Idag har det snöat, nu snöar det, imorgon är det sol säger vädertanten på tv och min herr iphone håller med! En sak till jag är ledig!! Kan ni möjligvis gissa vad jag ska göra...? :)
Känns sjukt att jag är ledig en fredagkväll, det händer inte på dom jobben jag har. Men vad ska man göra när vi har noll bokningar på kvällen? Men en sak är säker, jag saknar baren, saknar vellan. Hade det vatt möjligt hade jag lätt ställt på å jobba gratis där imon bara för att. Men man kan ju inte få allt.. jag får ha mys med mina goa glada kollergor här. Eller kanske en utgång.. Har inte ens nämt dialektskillnaderna för er än. Helt sjukt va alla hackar på alla, å jag lär mig nya ord å uttryck varje dag.. Blir mobbad för at jag inte kan säga R. Visste inte att jag inte kunde det förrens fredrik märker alla mina ord. Han skrattade ihjäl sig när jag sa till en gäst att det var örtklyfftpotatis. Alltså en örtsås/sky man blandar runt försökte jag förklara. Men de lät tydligen ÖTsky. ;)
Folket här på  berget betsår av, 2 Årebor, 1 Lundabo, 1 stockholmare, 1 gotlänning,1 boråsare, 1 sölvesborgare & 1 smålänning vid namn Lollo. För louise är den andra tjejen, å jag är lollo. Lätt å hålla reda på, för jag lyssnar ju aldrig när nån säger louise. Eller......?


annan rolig övrig fakta är att jag befinner mig, bor & jobbar  700 meter över havet.... Det är ganska högt upp, nu vet ni det med, varje dag lär man sig något nytt. Själv lärde jag mig att hissa ner flaggan från flaggstången på jobbet..

En tredje rolig grejj är att kusinen Nicole & hennes påg johan är hemma i sverige igen, Välkommna till kylan!
När jag ändå är så gullig och skickar iväg hälsningar vill jag ge bort lite extra kärlek å en kram då å då! Som nu! Lite mer lollo till er- En del till malmö, en del till jönköping, en del till anderstorp,växjö, sälen & åre....



2011-01-11
 17:11:40

Söta olivia!

Är lågsäsong nu, vilket har resulterat till att jag har min tredje dag ledig idag. Så jag har passat på att åka mycket skidor! Idag blev det åk en hel dag å hittade en ny favvobacke! Börjar komma in i flow nu..
Och sedan afterski på jobbet, viltburgare å avslutande med en mycket god irish coffe!
Killarna körde ubåt..
Myste sedan med ägarnas dotter när dom kom och hälsade på! Så jäkla sööt, ja dog!! pax va barnvakt!
Gulle gulle gulle!
Och vi fick tisdagar@bygget kort= gratis inträde å rabatter =)
Ikväll blir det förmodligen personalfest, får se hur tagget blir..
Bra, nu vet ni att jag lever, och att jag ler.. :) 



2011-01-10
 10:22:40

grymt!

Vilken dag det var igår,oj! Den dagen var värd hela mitt säsongskort.. så allt annat nu är bara plus :)
Vi åkte hela dagen i strålande solsken, tog en sen lunch hos hampus i VM8an. Åkte sedan vidare till afterskin. Bra drag!! Därirfån tog vid skidbussen hem. Tog skoter till kvällsåket och åkte där.. Helt slut efter det! Vi hade sedan mysmiddag allihop tillsammans. Sen stack nån ut, och nån kvar. Jag var kvar, vi satt uppe och snackade skit ett tag.. Sen somnade jag ganska snabbt efter det :)



2011-01-08
 14:31:24

Sugen sosson?


Finns ju en plats där över liksom, bara så du vet;)
2011-01-08
 12:03:26

Beatbox

Vi satt alla o kollade på lite roliga youtube klipp när Gurra tog fram denna, å ja den va grym. Check it out!

2011-01-08
 11:59:00

Confirmation

Your booking is confirmed. Flight: Copenhagen - Dubai - Return.

Det mejlet gjorde lite min dag. Å ja lovisa, å alla andra som tycker det har varit lite krångligt å fatta vad jag gör, inklusive mig själv.. haha..jag ska stanna i Åre.. fram till 1april sen åker jag med familjen och firar mammas födelsedag i Dubai! :)
Sparar alla drickspengarna nu, det ska gå till en systemkamera som jag ska ha med mig på resan.. :)


2011-01-08
 00:49:52

Jobb,jobb,skidor,jobb å sen dubai:)

Nu ligger jag nergosad i sängen. Louise & gurra e ute å gör byn.. Jag är ganska trött efter jobbet faktiskt, har inte riktigt kommit in i jobbmode helt o hållet än efter att ha degat en månad... Men blir lättare å lättare.. Är fortfarande trött när jag går upp klockan 11 liksom, nattmänniska det är jag det.

Idag jobbade jag iaf hela dagen. Lunchen gick bra. Jag står i kassan och tar imot alla beställningar och tar betalt. Serverar öl, varmchoklad å gluwein, all annan dricka som läsk vatten å juice tar dom själva. Sen när de beställer vår fiskgryta eller vår gulashsoppa så serverar jag dom direkt.. annars får dom en bricka så vi serverar maten..
Afterskin kom igång ordentligt idag, är verkligen min grejj det där.. Ville bara höjja musiken å köra! Serverade stövlar med öl, en hel del jäger å en å annan UBÅT.. haha!
Kvällen kan jag nästan utan o innan nu, jaa allt utom vinerna då, dom sitter ju inte helt än. Idag serverade jag nog nästan alla viner från hela vinlistan... märkte att jag inte va helt hundra då, så blir lite plugg på det när jag har tid, ska försöka sätta mig å ha en liten vinprovning osså.  Jobbar iallafall själv med kocken, så blir det några problem får jag helt enkelt lösa det själv.. Är liten flashback från hotellÅsen med att räkna kassan å ha hand om stängning=)

Hade snack med chefen idag också, dom ville jättegärna ha mig kvar och sa bara massa positivt, kul att höra =)
Sa även att jag åker till dubai andra april, han ville att jag skulle komma upp igen å jobba det sista igen efter resan men det får vi se hur det blir. Känns lite onödigt att åka hela vägen upp för jobb i 2 veckor..

Imorgon blir det förmodligen att köpa säsongsliftkort... Se upp i backen..
JOHAN, åker du först.. så väntar jag där nere?



Skånepågen fredrik!

2011-01-07
 00:15:00

Don't worry - Be happy

It's on in Åre! Här händer det, stjärtlappsåkning ner för backen. Mysmiddag med min andra familj på berget. Lite B&J på det! Fia med kärlek kommer hit snart.. (Jippiiiii!! )å en Dubai resa med la familja ska bokas in i April. Långpanna imon!:) För timbuktu har rätt, det löser sig, det gör det alltid! Leva livet? kom så ska vi leva!
Låt nu detta få vara, inga problem, inga bekymmer, ja vill va lycklig vaaaar dag.
PUSS.



2011-01-06
 21:30:28

Haha smart

Fredrik: Eslöv? Jag har aldrig varit i Eslöv, bara tre gånger...
2011-01-06
 12:37:36

lite bilder...

Vaknade precis.. Är helt seg så pallar inte skriva så mycket.. har gått å blivit sjuk typ, fast håller fortfarande på att intala mig att jag inte är det, men det är jag nog. Som tur var är jag ledig från jobbet idag så jag kan vila upp mig inför jobb imorgon.. :)
jobbet flyter på bra, har hand om restaurangen själv.. Ägaren skjussar upp gästerna sen åker han hem så sköter jag å kocken freddy resten..Flyter på bra!
nu kommer det lita goa bilder istället, för de tycker jag är roligare.
Kram på er!


kocken slirre ligger underst å vår alltiallo som är hobbystockholmare myser överst..








2011-01-03
 23:36:27

....

2011-01-03
 14:13:25

drilllle

Första å bästa grejj of the day(från gårdagen då) Slog mitt drille rekord.... 900 svenska riksdaler från ett bord. wiho!
Det var värt att fira tyckte jag, sagt och gjort. Eftersom de andra små nissarna i personalen redan var nere i byn så svirade jag och freddy(kocken) om och tog snålskjuss dit med chefen när han skulle åka hem. Vi ringde de andra utan svar. Träffade då istället johan på dahlbloms.. Vi gick sedan vidare till dippan å hittade resterande.. Sjukt kul kväll :)
En liten å seg efterfest på det å sedan en taxi hem..Johan sov här så jag slipper sova på berget själv=) och nu har vi mest chillat med livet.. Han tog bussen hem nu.. Å enligt honom ska HC få nytt besked nu och är det positivt såkommer kockarna åka tillbaka till sälen, inte gulle!

Vill även tacka mamsen för nyårspresenten, tack! Gulle:)

Idag hade vi inga bokningar så jag är ledig, ska ta det lugnt å sen försöka sätta ihop en drinklista till jobbet!
fortsätter med lite bilder från min promenix igår..enjoy!




Denna bilden tog ja till daddycool. Vill bara göra dig uppmärksam om att detta hus är till salu, haha ;)


jag innan jobban igår...
2011-01-02
 15:50:59

tjolahopp

Idag tog jag tag i mitt liv och gick hela vägen ner för att handla. Egentligen hade jag överlevt på det jag har ett par dar till. det enda jag äter här är frukost och kanske en macka till mellanmål sen äter alla tillsammans på jobbet vid halv5. Men tillbaka till min fina berättelse! Jag hade kunnat ta skidorna och varit nere på en minut, handlat och ta liften upp. Tyckte att gå var ett bättre sätt, eftersom jag ville se gångvägen upp.

Området nedanför oss heter Bel air. Och nu fattar jag verkligen varför, jag bara gick där och kollade på alla gigantiska stugor. En av ägarna som hämta upp mig när jag kom första dagen pekade på ett av de många rikemanshusen och sa att de hade bott där 1 vecka på hela förra året. 1 vecka?! tänk att jag hade kunnat bo där alla andra veckor liksom..
Tog lite bilder osså, varsigoda!
'



nähe ok, uppladdningen gick ju bra, internet e efterblivet, å nu börjar ja jobba...... Så hoppas ni överlever ändå ;)

PUSS
2011-01-02
 12:35:31

SOL :)



2011-01-01
 12:13:33

Nyårsafton

Började i kaos på jobbet. Ingenting funkade. Det snöade för mycket för att kunna köra bilen upp med gäster, så fick ringa runt till alla o säga att sista biten blev med skoter. Då gick bilen sönder, den startade inte. Så peter(ägaren) som hade full koll på restaurangen var tvungen att dra. Där stod jag med hur mycket gäster som helst. Som tur var jobbade andra Louise också med att hjälpa till lite så hon fick servera fördrinkar o lite sånt. Kvällen slutade iallfall bra, bilen startade å peter kom tillbaka och kunde ha sin halva i restaurangen :)

Vid tolvslaget stod vi ute vid teressen och hade bra utsikt över åre och alla fyverkerier samt skålade i skumpa!
Tack alla söta för alla fina sms! Kul att höra att  man är saknad där hemma:)

Efter det gick gästerna hem och vi tog varsit glas vin på jobbet efter städningen. Sen skulle vi lämna peter vid hans bil så då blev det skoter åkning. Första gången för mig:)
Tillbaka till tjejj-stugan för fest! Alla var trötta men det var ändå trevligt, somnade halv 5..
Försökte deala hit mikron som dom har sin sin stuga, eller brödrosten. det gick ju sådär..
Innan  killarna gick tyckte dom att det var jätteroligt att slänga in fullt med ved i våran brasa så det blev typ 40 grader här inne, å eftersom vi sover på loftet med så vet jag knappt hur min roommate klarade av trycket. Jag vaknade å var panik varm, så jag har sovit på soffan inatt :)


2011-01-01
 11:47:53

Mys




Bilderna är från min sambos systemkamera!:)