2011-02-27
 01:31:02

jag e inte bitter..

Död efter dagens otroligt underbara jobbpass. Man är ju inte 20 längre..
satt inte alls i skiten, inga konstigheter eller krångligheter..
och absolut inga skrikande barn som skulle klättra ut genom fönstret.. eller?
Tur att jag jobbar med goa fredrik..

Han tyckte jag var professionell(sjukt svårstavat ord) när jag uttryckte mig såhär:
-Ursäkta mig, men skulle ni kunna be era barn att dämpa sig lite eftersom det finns andra sällskap i restaurangen.
han tyckte sedan att jag skulle gå ut å fråga:
-Aha, ni vet inte vad DÄMPA BETYDER ELLER?! Det betyder att dom ska HÅLLA KÄFTEN!
Tur att fredddie är i köket och inte jobbar som servitör, vi skulle nog inte haft många gäster då, haha.

Dagens mening från honom är helt klart:
-Varför skaffar man barn när man inte kan ta hand om dom?
True story!

En annan rolig sak han kläckte ur sig när vi promenderade den långa vägen hem tillsammans var:
jag har alltid undrat en sak, när folk går på restaurang. Då tänker dom ju. Bra, jag har nycklar, plånboken, mobilen.. Men jag plockar ut min hjärna och lägger den här utanför så jag slipper tänka nått, så kan jag sätta tillbaka den när jag går ut.....

haha, han var inte alls bitter efter dagen. Men detta var som sagt en dag av alla dagar. Och detta var den där gästen man inte vill ha, den där 1 av hundra. Som vi tydligen råkade träffa in några av på samma gång. En dag då man hinner undra både en och fem gånger varför man valde denna branschen.. Trodde ett tag där att jag gick i min mors fotspår å va förskolelärare idag.. Men annars, så älskar vi våra jobb ;) Nästa jobbpass e på tisdag, då e vi glada å taggade vetja! Kom å ät!

Å imorgon är det tydligen uppgång lite för jätte tidigt.
Jag o freddie ska hyra bräda! Lycka till till mig!
Har lovat chefen å inte bryta några ben..
Sov sååå goott!
2011-02-24
 15:34:45

Sportlovsvecka?

Släpp förbi mig dååå.. Jag ska ju bara upp till mitt berg! :)

2011-02-24
 11:31:49

Födelsedagsgris :)

Har ju en del å stå i så man hinner ju knappt med. Man är ju inte 20 längre..
Läser syrrans blogg å skrattar ihjäl mig.. letar lägenheter, å sen ligger ja ju ett avsnitt back i Big brother.
Börjar jobba 4 idag, och innan dess ska det så klart tränas! :) I framtiden planeras det in grejjor med, en acskedsmiddag för mig här på bärget, i form av kräftskiva, haha. O på söndag ska förmodligen jag freddy & johan hyra bräda. Vi vet inte var vi ska åka än, bara att vi ska åka bräda och att vi inte ska bryta några ben..Är mer folk i backarna nu, alltså mer att göra på jobb. Så from. igår är vi en extra i personalen på luncherna, det delas upp på 3 vilket gjorde att jag får två lunchpass till, jag tackar och tar imot!! :)

Igår fyllde freddie år. Det var en dag med fullt ös  på jobbet hela dagen. Folk sto och köade efter bord. Snabbt skulle jag duka upp inför kvällen, där nånstanns i mellan hann vi mellanlanda, sätta oss ner och äta födelsedagsmiddag allihop. tror jag åt schnitzeln, sen marängtårtan på 5 minuter.. Vi sjöng ju såklart också, sen fick han en present som tydligen speglade honom enligt chefen. Kinderägg- nånting bra- men en överraskning på samma gång.. haha :)

Jag o freddie hade kvällspasset och har nog inte jobbat själv på golvet med så mycket gäster innan med det gick bra. Hade ett sällskap som gav hur mycket beröm som helst, full pott på både stället, musiken, servicen, maten, vinet - ja allt! Å när dom gick avslöjjade han att han själv var restaurangägare och alltid är kritiskt(arbetsskada) så det var ganska kul :) Å, jag kan bara hålla med honom, mitt jobb är såååå mysigt :) Vi hade sedan AW o satt å pratade i 1 timme, o hade en lite mysigare födelsedagsmiddag, där han öppnade paket hemifrån som kommit på posten.. Å där hann jag äta lite lugnare, det var ren som slank ner i magen. Fille, börja jaga ren - för det är tokgott!




2011-02-22
 20:05:12

Fina åre!

Sliten själ, idag igen! va ute på byn igår å hade trevligt å drack lite drinkar på dahlboms.
Å idag har jag varit på gymmet i nästan två timmar..Känner mig sjukt duktig, men också ganska trött.....
Jag lär ju va typ den ända säsongaren i hela åre som är mer tränad när jag åker hem än när jag kom hit. haha :)

Glad över att ha bokat min tågresa hem, ska bli hur underbart som helst att träffa alla.
Lilla mamsen fyller gammal o det blir fest på fest på fest. Ja, 3 fester ska hon ha. Tycker jag är helrätt!
Tycker också att det är helrätt att vi ska åka till Dubai!
Men samtidigt funderar jag över nästa säsong.. e ju kär i åre :)

En tanke slog mig när jag gick hem. Jag har bott här i 2 månader nu, och varje dag blir jag fortfarande lika fascinerad av hur fint det är här uppe.









2011-02-22
 02:55:55

Beställningsbekräftelse

Åre Stn- Jönköping C

Torsdag, 31 mars, 17:50





2011-02-20
 15:53:14

jäla skit

Min dator är sjuk, den strejkar. Det kan ju inte vara kärlek som är problemet, för den får mycket av den varan.
Kom igen nu, jobba med mig! Det är inte så att jag kan lämna in den nånstanns, jag bor på ett berg!

2011-02-20
 11:48:41

va e väl en bal på slottet

som min mamma brukar säga..

Är en ganska sliten Lollo som ligger nyvaken i sängen, lite nani fortfarande.. Igår var en rolig dag på jobbet med bästa afterskin hittills på säsongen, det var grymt!! Blev lite överhajpad av stämningen, av att få stå i baren å servera igen. Går ju alltid in vid 4 när jag jobbar bara kvällspass och kör afterskin. Men har aldrig varit sådant tryck innan, var nog kö i 2,5 timmar.
Ett sällskap blev lite överförfriskade och peter fick köra dom hem eftersom har tyckte det var farligt att dom skulle åka skidor ner när dom inte ens kunde knäppa pjäxorna. Tur att man har en sån bra chef! I förrgår var han på så bra humör att han innan jobbet hade åkt och köpt bra skidstrumpor till oss alla som det stod åre på. Kan vara eftersom en del av oss är lite gnälliga o fryser en del, haha. Nämner inga namn men Louise och Louise var nog 2 bidragande orsaker. Sen att han är lite jätte mycket ÅRE-kär å ville ha stumpor med åre på var ju så vi skulle minnas enligt honom, vår underbara o bästa säsong någonsin. haha!

Idag vet jag inte om jag orkar pallra mig bort till gymmet, har fortfarande träningsverk i muskler ja inte visste att jag hade.. Å sängen e ju ganska skön.. Borde kolla mer på lägenhet, söka några jobb om ja inte får nån lägenhet, för var ska jag då ta vägen? kolla tåg hem, kolla klänning till min morbrors 50års fest med italiensk tema?!
Ja ni hör ju, full rulllle på vilodagen.. Just det, vi ska nog ut ikväll med. det är ju söndag! Säsongarnas dag..

Så nu undrar jag bara vem som kommer med frukost på sängen? Jag vill ha löskokt ägg tack.



2011-02-19
 01:03:25

Fredagsmys

Gillar mitt jobb :)

2011-02-18
 15:17:43

catching the right moment..




Killarna kastade amerikansk fotboll på stranden.
Hanson fassnade på bild. Koh phangan, thailand.
2011-02-17
 15:20:51

Kom till mammmmmma!

Jag vill ha en lägenhet nu nu nu! Nyss funkar också. Sen blir ju lite sent.
Jag vill att allt ska va klibbat o klart o ha hundra koll på läget..
Planerat in i minsta detalj. Som handen i handsken, å ända in i kalkeeeet!
Jag vill inte tänka manana manana, det löser sig..
Så tänker man i  sälen o i åre, så tänker man inte i jönköping.
SÅ, var e du fina lägenhet??
Längtar ju efter dig.
Jag kallar på daj!


2011-02-17
 00:19:24

ingår kaffe?

Idag hade vi kaffeutbildnig på jobban. Snacka om att det finns en värld där ute om  kaffe. Hur viktigt det kan vara med böna, märke, hur man skummar mjölken, hur man rengör maskinen, vilken temratur allt har o sjuttielva saker till. Testade att göra en bra o en "dålig" cappucino, å det var verkligen skillnad, både på utseende o på smak..
Väldigt trevligt o väldigt lärorikt. Kaffekillen tipsade om en kaffeutbildning som jag ska kika lite på.
Jag som sa för typ 1 år sen att jag aldrig ska börja dricka kaffe.. haha!

2011-02-15
 21:05:06

Kvalitetstid..

.. med mig själv.

Fick hoppa in o jobba idag. Stackars Louise(inte jag, utan den andra Louise då) hade så ont i magen så hon knappt kunde röra på sig. Så jag fick upp å hoppa å va på jobb vid 9.. Städade, fixade å trixade å hann göra både stora lass med våffelsmet & blåbärssorbet innan de första frusna gästerna kom in. gjorde inte samma tabbe som förra gången med att hälla i bakpulver från början, sväller ju litet väl mycket då, haha.
Varit kallt nu flera dagar, å det märks.. Då alla kommer in å äter lunch tidigare och folk skippar after skin..
Blev ganska glad med när jag räknade ihop mina timmar, känns som jag har haft semester i en månad nu, men jag hade tydligen fått ihop en heltid.. Vad hände där. Kanske för att man är van vid att jobba så mycket mer bara.. Flummade ganska mycket på jobbet, som vanligt.. Jobbar nog med några av sveriges roligaste personer..

När vi tränar så lyssnar vi på musik via min mobil, inkopplad till högtalarna. Men nu har någon mojje snott sladden, så vi fick ha en radiokanal på. Och det finns 4 att välja på, och det ska tilläggas att det är SPAavdelningens radiokanaler. Så det är fågeljud, havsbrus, jazz o nån mer skitkanal som passar när man ska typ däcka till en masse. Man blir inte sådär övertaggad på å träna. Näe, man blir mer avtaggad. Freddy fick ett infall och sa att det var som ett gäng kärringar från nått hem skulle sitta på gymmet å rehaba upp sin brutna lårbenshals(HAHA) fortsatte sedan med å att träna med den musiken på copperhill, var i jämförelse med att spela rave-musik på lilla tyrolen en kväll.. Och när någon gäst skulle kommentera till oss att det kanske inte var så lämplig musik, skulle vi ha detta som motlägg, JAHA, MEN TESTA ATT TRÄNA PÅ COPPERHILL DÅ! Vår chef gillade inte förslaget.. Han gillade inte heller mitt förslag att jag borde få ha som personalförmån att fixa mina naglar, man säljer ju vinflaskan så mycket bättre! konstigt.

Carlos la också en fin kommentar idag när han gjorde en tabbe. - Amen jag är ju som en fågel, dum i huvudet.
Haha, vem sa att fåglar var dumma.. :)

Tillbaka till storyn, Var ganska seg å nani efter jobbet och tackade nej till både träning och kvällsåkning.. Killarna fick dra iväg på tur själva. Istället mös jag ner mig i soffan under ett stort täcke, tände ljus, popade popcorn o lyssnar på bästa mysmusiken.. Checka in min myslista på spoty:) Letar lite lägenheter..Går sådär.. å snart blir det ett avsnitt one tree hill.

Bästa...

de e sämsta e att min data e mojje, min älskade vän..:(

Puss

2011-02-15
 19:00:03

Hjärta

Extra kärlek igår på jobbet, mys!



2011-02-14
 11:36:16

Kärlek!

Godmogon!

Alla hjärtans idag..
Ta hand om varandra, kramas lite extra idag. För kärlek kan man inte få för mycket av.
Å idag får man sakna folk lite extra mycket..eller jätte extra mycket.
Alla fina är ju för långt borta!
Tur jag har mina söta kollegor, dom ska jag krama sönder..





2011-02-13
 19:23:52

oslagbart

Är lite deppig just nu. Lämade av systern min, (som för övrigt heter Gunhild i andra namn,) på stationen nyss.. Hade gärna behållt henne några dagar till. Fick en väldig hemlängtan(dvs. jönköpingslängtan) o ville nästan också hoppa på tåget!
Men dom dagarna vi har haft är svårslagna. Snacka om att syrran prickade in dom bästa dagarna för att komma på besök. "Säsongens bästa dag" har man fått höra av de rutinerade åreborna som är gammla i gemet..

Vet knappt var jag ska börja, men tänkte skriva lite om varje dag, så håll i er. Det här kommer bli ett långt inlägg;)

Torsdagmorgon o lollo e uppe med tuppen o hämtar gunsan på stationen tidigare än vad som är bra för hälsan.. Sosson fick hyra skidor o eftersom vi bor på ett berg så fick hon ta stjärtlapp ner för backen, å ja skrattade så jag dog, nästan.. Inget bra väder dock så vi värmde oss typ 3 gånger..Lunch på jobbet och sen körde jag kvällspasset!

Å eftersom det snöat sönder hela torsdagen vaknade vi upp med 1 meter puder, minst. Övertaggade o ute i backen halv 10.. Man behövde inte åka offpist ens, eftersom det var så mkt puder även i backarna! Sjukaste åkningen jag varit med om.. Å efter ett tag var det puckelpist över hela åre- området. haha, här snackar vi träningsverk. Bästa var när kabinen öppnade o vi var bland de första upp på toppen! Solbrända blev vi!! Kan väl nämna att jag ramlade i sittliften osså, HAHA. På kvällen jobbade jag o hela ligan var inne å åt fondue, mys :)

Lördagen, vilken jäkla dag!
Upp tidigt, åkte in mot åre för att ta bussen till duved. Perfa väder, perfa backar. GRYMT!
Åkte hela dagen o käkade lunch i backen.. Tog sedan bussen in till åre igen för att snabbt säga hej till fia & johan på allstar sen gå vidare mot RIX FM festivalen o kolla på Dannyyy ;) Efter festivalen tog vi bussen hem, fixade i ordning oss och gurra anslöt till truppen. Vi hade allsång, gurra var trollkarl o alla hade sköjj. Taxi till bygget för å kolla på Danny. Dansade hela natten lång och fick höra att jag var äldst av mig o soos. Jag var nöjd, haha. Och tog sedan snålskjuss med en chartrad buss till copperhill. Det var ett stort företag som hade vatt ute.. En gick förbi oss o ba: - jaha, å ni är nyanställda ser jag?
Haha, allsång i bussen och när vi var framme träffade vi en snäll taxichauffför som körde hem oss gratis, han skulle ju ändå ner menade han. Snällt! Däckade vid 4.... Där snackar vi en långdag...

Idag har vi också gått upp tidigt, ja fråga mig inte hur vi orkade.. Vi var 5 som åkte idag och vi flummade sönder överallt o ingenstanns. Freddy åkte hela dagen utan stavar.. vi sjöng, åkte tåg å gurra busade som vanligt med att knäppa upp allas skidor. värmde oss å träffade magnus betner..Åt sedan på jobbet å sedan körde jag sosson till tåget, buhuuuuuuuu.

Nu har jag en påse lösgodis. O snart e det solsidan....
Här får ni lite gooooa bilder!












2011-02-12
 18:39:30

Happy!

Har inte tid riktigt då... Men tänkte ändå säga att vi har haft en sån bra dag, å den är inte slut än. Sosson duschar å snart e det förfest. Ikväll är det danny på bygget på schemat. Imorgon får ni alla snuskiga detaaails. Puss på er!




2011-02-11
 08:54:41

nytagen bild



Dumpat hela natten, nu är det 10 minus, solen skiner, himlen är i sin rätta färg. Å nu ska vi ut i backen!
Hoppas på säsongens åk..... :)
2011-02-11
 01:40:49

hihi

Jag lever, jag andas, större, starkare, snyggare å bätte än någonsin........ =)

Aja, vet inte va som hände, men nu stryker vi ett sträck över dåtiden och riktar in oss på nutid & framtid. Sosso, min underbara favorit syster av alla systrar jag har över hela världen är på besök i byn Åhrey. Å jag älskar det. Har saknat henne lika mycket som en mus gillar ost(om dom nu gillar ost för dom vill inte bli fångade o dö längre när osten ligger i fällan) Hade jag fått bestämma hade jag haft henne i samma stad som jag, typ jämt!(asså sosso, inte musen) Men hon har ju fallit för malmö o jag gillde jönköping. Inget stavfel, utan jag är inne i en fas i mitt liv där jag tycker det är kul att lära mig dialekter. Å på gotländska säger man: JAG GILLDE DET.. dom pallar liksom inte säga hela ordet, så dom förkortar allt, lite som jag, så varför inte ta efter det.... gillde, somde, lagde osv.....

Idag har vi åkt skidor i kasstväder, alltså frusit, vi har snackat en massa för å komma ifatt om vad som händer i våra liv, vi har ätit vitlöksbröd med färskost, ja allt sånt som systrar gör. :) Och sosso har åkt stjärtlapp ner för slalombacken, det var en rolig syn.. Haha!
Jag har även jobbat, och idag var en bra dag, jobbet leker just nu. Jobbar med en grym kock, o vi serverar grym mat. Har haft nöjda gäster, som druckit mycket drinkar, varit glada, å dricksat mycket.

Ja just det ja, det har dumpat precis hela dagen, kom inte in i stugan efter jobbet för all snö, MINST 2 decimeter, ingen överdrift, utan dagens sanning. Och imorgon ska det bli sol, om man ska tro dom som kan sånt om väder.. Å jag är övertaggad. Ställer klockan på halv 9.. eller okejj, kvart i.


Puss.



Killarnas dörr i förgår, tänk då nu, muhaha!


jag busar på jobbet... :)

2011-02-08
 11:40:22

Mat & vin i kombo....

Hej hopp!
Man är allt bra en sliten själ...
Igår hade vi vår vinleverantörs representant på plats hos oss på berget. Vi provsmakade hela vår meny och testade vilka viner som ska vara till vilken rätt. Alltså mat å vin i komination.. Kul å lärorikt!
Blev sedan en förfest här och sen utgång. Ganska dåligt drag i byn igår. Men hittade några sköna svedala bor som vi diskuterade världsproblem med...

Nähe, nu blir det frulle på jobban.Puss!


Kul med alla dessa dessertviner ossåå :) Här har vi den desserten jag gillar minst, haha.
Vit chokladmousse med varm hjortronsoppa, röda vinbär & choklad.

2011-02-07
 11:17:08

lägenhetsjakt

åter igen, men nu ska jag lyckas!
Så, om nån känner nån som kände nån som var släkt med nån
som vet nån som har en ledig lägenhet i jönköping om 2 månader, så säg till mig! :)




2011-02-07
 01:17:25

Natti!

nått mojje fel på inbäddning, men lyssna på den här. Nu somnar jag, godnatt.

http://www.youtube.com/watch?v=f19bStcVg7g&feature=player_embedded
2011-02-06
 21:48:20

man of my dreams

Jag, Liffo & Gurran hade en rolig diskussion idag, eller jag hade en diskussion med liffo o gurran, som var rolig.
Jag frågade om inte nån av dom kände min dröm man. Dom kom fram till att dom inte visste nån som uppfyllde mina kriterier. Det tyckte jag var lite konstigt, för så höga krav har ja faktiskt inte...Lite rolig var att gurra själv bara; jag uppfyller ju inte en enda av dom.. ;)
  • ej röka eller snusa.
  • inte spela dataspel ( typ sitta vid wow hela dygnet runt )
  • inte tvspel mer än en normal kille (alltså inte ha en passion för fifa 24/7typ)
  • ha tvättbräda på magen å vara allmänt vältränad.
  • Se bra ut!
Det är ju inte så mycket begärt?! La till lite extra grejjer med, som att killen gärna få vara lång, ha en lägenhet jag bara kan flytta in i. kan han masse så funkar det..Sen om han hade mer än 55 kr på kontot å ett ok jobb skulle det funka med.Tror faktiskt inte jag krävde mer än så..
Kände ni honom????? :)
liffo frågade vad killen får om jag hittar honom, å ja säger ju som zlatan, han får ju mig!:)

Diskussionen fortsatte med en underbar gammal vän alldeles nyss.. Han sa en del visdomsord, faktiskt han ni kan tacka att detta inlägget kom till världen, jag tyckte att det var värt att dela med sig av sånna fina meningar. Jag presenterar mannen som en lång snygg skåning.
När vi ändå är här så letar han efter en skön tjej, gärna lång, för det är snyggt! att dela sin fina vardag i goa glada göteboorg med. Kan du kanske vara den lyckliga? hör av dig, ja kan kanske ge ut hans numer ;) Aja här kommer citatet:


"men du, tänk att man haft ett par fina tjejer, men de funka inte med dem, tänk så grym den tjejen kommer vara som de kommer funka med!
awessome
kommer bli grymt
sen kanske man inte hittar den förrän man är 55
kanske om en månad
kanske redan denna veckan
de vet man ju inte, lite de som är grymt!"

grymt.








2011-02-06
 17:11:35

jag lever, e bara lite nani:)

Okej, nu har jag tagit min datorposition i soffan och vet knappt var jag ska börja. Har ju hänt så mycket sen sist.
Som ni nog alla vet har papi varit på besök, han kom i torsdags. Vi har hållt högt tempo hela tiden och imorgon är tanken att jag bara ska sova, sova å sen sova lite till. Ska väl iofs tvinga mig till att träna för det har jag också missat nu när han varit här.
Vi börjar med gårdagen, då vi körde i 110 hela dagen..
Uppe med tuppen som vanligt. Liffo fixade frulle, och när vi ändå är inne på frulle bör jag näma att vi har kört en äggtävlig, som jag vann. Lite därför jag nämner den, för att jag vann. sa jag att jag vann?
jag anser att det är helt onödigt att ta tid när man kokar ägg, utan det är roligare att leva lite farligt. Blir det ett perfa löskokt ägg så blir det en perfa dag, ägget bestämmer, lite så jobbar jag ;)
Igår fixa liffo frulle å idag jag,  å mitt ägg vann.
OK, åter till historien.. Vi käkade som sagt frulle med ett halvkasst ägg;) Tog oss sedan ut i backen och åkte bort mot åre. När vi var vid VM6an tog vi bussen bort till Duved och åkte där i några timmar. Åkte tillbaka och åkte från VM6an upp till vårat berg i björnen igen, å då  var det skönt att vara hemma tänkte vi. Men när vi kom hit så lockade det ju med lite after ski. Så in på restaurangen för lite bira. Där slöt freddy upp och vi bestämde oss för att åka vidare mot copperhill. Sagt å gjort. Skotern tog oss dit. Men istället för att träna blev det relax.. Bad i poolen å bastu, så gött!! Åkte sedan hem å bytte om för att dra ner till byn och äta.. Väntade in killarna som skulle köra oss så jag och pappa drack cider och kollade youtube klipp.
Lite inhandling på Ica å sedan ner till byn för att ha mysmiddag med paps på liten krog. Tog taxi hem och däckade ganska fort efter att ha hållt igång precis hela dagen.. Men vilken go dag bör tilläggas :)

Idag väckte jag pappa, ja grymt va! Jag är stolt. Jag kokade som sagt de perfa äggen och lyckades även med kaffet. Pappa, du kan ju inte allt kanske ;) Ut i backen så klart, å idag joinade Gurren oss. Synd med lite kasst väder idag, snöade hela dagen..Nu kom vi nyss in från restaruangen där vi käkade varsin viltburgare som satt gött i kistan. Pappa åker hem med tåget halv 8.. Efter det får vi se vad som händer för min del.. Alla ska tydligen ut, men just ikväll så lutar det åt att soffan tar hem förstapriset, ja köpte ju popcorn igår jöö......

sammanfattning, när pappa kommer på besök, tar det på krafterna. Tidiga morrrorrnar, mycket skidåkning.. Och att jag sedan jobbat på kvällarna resulterade i grym trötthet. jag är utbränd ;)
men bara ladda upp batterierna, för på torsdag blir det upp lika tidigt för att hämta upp syyyyrrran. Wiho!!



Ja ni ser ju, ägget gör ju bilden..



Liffo in action
2011-02-05
 01:26:57

Kärlek

Oss kollegor imellan.......

2011-02-05
 01:25:47

götterrrre

Har nu 2 dagar i rad haft hand om en avsmakningsmeny på 5 rätter. O även serverat passande vin till detta, för å servera opassande vin hade ju inte vatt så gulle..
hör å häpna vad gott det låter.

Öring - forellrom, oliver, äppel, gurka
Kräftsoppa - taleggioost, kräftstjärtar, sockerärtor
Älgcarpaccio - kantareller, chili, svartrotspure
Reninnanlår - potatiskaka, västerbottenost, salami, björnbär.
Vit chokladmousse - vinbär, choklad, hjortron

Här är huvudrätten!
Reninnanlår m. potatiskaka med västerbottenost. Spett med cocktailtomat o salami. Till detta serveras en bärsås!

Det har blivit lite över.. så jag har ätit ren till p-mat nu i 2 dagar.. jag kan leva med det!
Hejja åre o hejja lilla tyrolen o mest av allt, hejja oss i personalen!



2011-02-04
 09:35:41

tidigt å redan ätit frulle..

Pappa dödar mig, nu ska vi ut i backen..
Tjiho!!
2011-02-03
 07:55:43

GRATTIS!!!

Ja men det är väll klart att tåget är försenat, snark.. Det borde vara ohälsosamt att gå upp så här tidigt, det är ju fortfarande mörkt ute......

Vill önska min kusin Nicole grattis på 20års dagen!! :) Saknar dig!
Hoppas du får en grym dag, puss!











2011-02-02
 23:33:35

Vänner & familj..

OK, så här jäkla bra är det!!
  • Imöön hämtar ja daddycool på stationen, vi ska åka skidor tills vi inte orkar åka merrra.
  • Nästa vecka kommer soffipropp, hur bra är inte det?? :)
  • Å nu har mina äälsklingar där hemma, Manne, Luffan & Hanna bokat resa hit osså!!
Och en sak som jag tycker är bra, är att jag saknar jönköping, jag tänker på alla mina fina jobbarkompisar o alla andra gulle å saknar det! Ser fram imot sommaren :) Nu har halva tiden av säsongen gått o tiden bara springer iväg, och om 2 månader ska jag strax gå på planet som tar mig om min fina familj till Dubai. Jag ler!
Kärlek!
Mina söta kollegor på ett av våra fikaställen, någon dag innan jag åkte.. miss u guys!







2011-02-02
 23:06:41

Chokladbakelse

Hej alla söta!

Idag har jag jobbat hela dagen, har varit en lugn dag.  På kvällen hade vi ett sällskap på 3 personer, det var de enda som var bokat. Vanligtvis brukar chefen ta det själv, både hämta, laga maten & servera. Men idag ville han vara hemma med sin sambo å ha myskväll eftersom hon åker till Spanien imon och blir borta i 3 veckor. Freddy hade mycket att fixa i köket inför de närmsta dagarna så därför blev det så att vi två jobbade i stället.
Jag fick hjälpa till med det han hade att fixa, jag lagade en chokladbakelse som vi har som en av våra desserter, och det är typ det godaste jag har ätit, och hur gott som helst att göra. Mamma, du måste prova!! :)

Chokladbakelse - ca 40 st. (så ja ni får dela på det dära ganska mkt om ni inte vill ha massa i kylan)

600 gram smält choklad
3 dl socker
600 gram smör
12 äggulor
12 ägg
3 dl vetemjöl

Smält chokladen.
Vispa socker och smör. Häll sedan i äggen och sist vetemjöl. Blanda sedan i chokladen.
Lägg i formar, (gärna nått liknande som på bilden), frys ner( om ni inte ska göra dom direkt då).
Ca 8 minuter i ugnen på 200 grader. Der ska fortfarande vara kladdigt i mitten.

MMM precis, världens enklaste.. Ååå den som lyckas göra detta utan att provsmaka, å den som lyckas med att bara provsmaka en gång, borde typ få ett pris. SÅ GOTT. På menyn serverar vi detta med en rårörd lingonsorbet och sesamflarn. Perf kombo då sorben är väldig lätt å frisk medans chokladbakelsen är sjukt god o sjukt pampig, därför ska man inte göra de i förstora skålar då det lätt bli för mkt..


Bilden är tagen när jag inte fixat kanterna, för så smart e ju inte jag att jag tar bild på både och. Insidan kan va hur som, då dom sväller upp snyggt i ugnen :)



2011-02-02
 01:22:24

Natti!

En dag med ett lugnt jobbpass, ett hårt gympass o sen var det soffläge. Jag och gurra poppade poppisar o hade mys..

Och jag gjorde nått jag inte gjort på länge. Jag somnade i soffan, till filmen!
När jag gör nått sånt så måste ja ju va nani.. Imorgon blir dagen nog likadan, jobb & träning.

Måste nog tvinga mig själv till lite dammsugning för på torsdag morgon(innan ens tuppen gått upp) kommer ju papsen! Veckan efter kommer min underbara syster! Hoppas på lite bättre skidväder, för deras skull..:)

Sov sött!




2011-02-01
 11:39:53

Gårdagen lite såhär snabbt innan jobbet!

jag för öka lite dåå, för ska in till jobban snart..
Att dagen igår var en bra dag är en underdrift.

Gurra och jag drar ut oss i backen fast att det är kasst väder, och det gick faktiskt åka, riktigt bra! Snöat en del så nu är underlaget lite mer normalt igen.. Fick se Gurra vurpa ner för hela backen o det gjorde min dag lite ;) haha!
Sen blev det en skidlunch på jobbet, där även freddy joinade oss. Pasta med bacon o champinjoner:)

Vi gick sedan hem och bytte om till träningskläder och körde skoter till gymmet, eftersom det snöat en del körde vi på lössnö mitt i skogen, vilket jag inte gjort innan.. flög på ett hopp också så jag trodde jag skulle dö, men lugna er, för jag överlevdeee. Körde ett bra gympass med min bästa vän crossen, å sen en del övningar. För att sedan snabba oss hem å fixa till oss..

För att åka iväg på saveprovning och ölprovning, testade alla jämtlandsölen från jämtlandsbryggeri. Var ett mysigt litet ställa där dom också bjöd på massa olika snittar, allt från jämtland såklart!
Vi ville göra nått och ringde ner Louise som skulle komma med bilen och så skulle vi ut å äta allihopa. Hon ringer lite senare och säger att hon inte får ut bilen, synd!

Då satt vi hos Johan och tog en öl på hans jobb.. Gick sedan vidare till Lilla krogen där vi åt å drack gott. Jag tog en pizza! För första gången på, ja jag minns knappt.. Pizza med mozzarella å parmaskinka med ruccola, mums! Vi delade en flaska vin och satt bara å tjatade.. Jättemysigt ställe med bra musik och bra service, dit ska vi gå fler gånger. Vi satt kvar tills stängning så gick vi vidare till ett ställe som kallas för åre's vardagsrum.Jättemysigt med en massa soffor överallt. Där var helt tomt med folk, och det passade ju oss perfekt. Då hade även johan och hans 2 kompisar slutit upp.
Jag beställde in en grasshopper och bartendern var hur skön som helst, gurra gick in och hjälpte honom med drinkar i baren. Eller nu blev det fel. Han hjälpte gurra med drinkarna! haha.
Vi blev ändå lite taggade och sista timmen var vi på dippan, den timman hade vi nog kunnat skita i. men det var lite kul att johan å hans kompis gick ut i mysbyxor eftersom dom inte haft en tanke på att dom kunde hamna på dippan.

haha, hur som helst, en sjukt bra dag. Å jag gillar verkligen chillutgångar. Bara sitta å snacka å mysa på nått bra ställe! Å alla mina buddys va med igår, rött, baileys å gräshoppan. Dock saknar jag hallon här, eller alla xider, dom finns bara på systemet! Största minuset med åre ;)
En taxi hem och jag låg i sängen vid halv 3.

Nu blir det jobb, men först några bilder från gårdagen.
Puss!



Fullt med folk i backen när gurra voltade så alla kunde se..eller =)




Ny öl, passar fillo å liffo kanske?




Vidare till All Star och säga hej till Johan. Som sedan joinade kvällen:)


Kass bild för de va så mörkt, men gott var det!


JAG HANN. hejråråårår