2010-12-31
 13:40:16

The year

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttat! Först till ghettot i jkpg, sen spanien, sen liljeholmen i jkpg, sen sälen och nu sist åre.


Har du några nyårslöften?
nej

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja

Vilka länder besökte du?
Thailand, spanien

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
dagen då det tog slut mellan mig och adam.

Vad var din största framgång 2010?
bartenderyrket,wiho!

Bästa köpet?
Har tre kära vänner, min soffa(som jag var tvungen att sälja, mitt hjärta gråter fortf) herr iphone & min vinterjacka.

Vad spenderade du mest pengar på?
god mat & god dryck.. de ska va gött å leva!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag och adam fick vår lägenhet!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare! Fått jobba mycket, träffat mycket nytt roligt folk..

Vad önskar du att du gjort mer?
rest kanske..

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Tillfälligheter! Livet består av tillfälligheter.
Jobbade mycket..

Den bästa nya personen du träffade?
Oj, alla goa jobbarkompisar både här å hemma! Toppar listan gör nog Laura mi amore, städerskan på Vellan:)




Skål & gott nytt år!!

Nu blir det strax jobb hela kvällen å natten.. å efter det firar även jag in det nya året! Puss å kärlek!


2010-12-30
 15:00:16

liftkortet sprang iväg..

Sånt skämt!

Fick låna lollos säsongskort för å åka ut med johan idag! Var på världens bästa humör efter att  ha åkt ner för mitt berg innan alla liftar ens öppnat. Mötte upp johan så han kunde köpa liftkort å när vi ska åka så funkar inte mitt. Jag märker då att jag inte har något på mig. Fick panik att jag hade  tappat det eller glömt det. Så det var bara att gå in å köpa ett liftkort.. 400 onödiga spänn!
Kom nu hem efter en bra dag i backen å hittar inte kortet här heller. Kul å låna det en gång å tappa bort det innan ja ens åkt på det..fattar inte var det kan ha tagit vägen heller.. snark! Men kollade upp det och lollo behöver bara gå dit å fixa ett nytt å betala för kortet, 50 spänn  PUH. Kul om jag hade fått lägga ut 2 säsongskort, dvs 9000 kr..inte gulle.
Så nu ska ja bara bort till jobbet å berätta den hemska historien, kan ju hoppas att hon vågar låna ut det till mig igen bara, efter det här. Känns som jag inte borde köpa säsongskort innan jag är hundra att jag stannar å fått jobbet..det bästa hade vatt om vi hade kunnat ha ett kort tsm. Hon jobbar ju ändå lunch å ja kväll :)

Förutom allt skit med liftkortet så var det skönt att stå på skidor igen! Går ju knappt å jämföra åre å sälen skidmässigt... Men saknar alla mina sambos där borta..Så surt att det blev som det blev.. Å mest av allt saknar jag baren.. Senast ja stod i den var hemma i jkpg för över en månad sen.. kasst!  Vi fick vår första info och ursäkt från Sälen-jobbet idag.(äntligen) Enligt deras advokater öppnar de mellan 3-7 jan. Men vem vet..

Sen är det nyår imon med, fick ja höra av en i backen.. haha! Blir jobb, å lika gla e ja för det!


Johan är nästan för cool för min blogg, spec på detta kortet! Fråga mig inte vad han gör, men han är nog nöjd med posen;)

2010-12-30
 08:41:48

Godmorgon!

Premiäråket här kommer jag!!! :)
2010-12-30
 01:39:47

Mitt berg!






2010-12-29
 11:49:53

äntligen en långpanna!

Halooooo! Solen skiner och det är 9 minus..skidväder!

Nu sitter jag här å äter frulle samtidgt som jag filurar på en fördrinkslista till jobbet.
Ganska kul att telefonen ringde på jobbet igår och jag hade glömt bort vad restaurangen hette när jag skulle svara, så fort har det gått. Från sälen och en evighetsväntan till åre där det var in i kaoset direkt..
Upphämtad och inkastad i ett p-boende och direkt till jobbet. Har knappt träffat tjejen jag bor med och jag undrar fortfarande hur man får igång TVn, och vad är mikron å brödrosten?
Tycker det är märkligt att man som säsongare inte har mikro, det är ju det ända  man gör, värmer mat, haha! Som tur var kom jag på att jag jobbar på lilla tyrolen, ingen skada skedd :)


Igår blev jag som sagt inkastad på jobb, ingen aning om nått. Hade så klart läst på menyn någorlunda men allt satt ju inte i huvudet. Det var en helt ny kock också så ägaren va inne i köket och hjälpte han om han inte va å hämtade gäster (dom har det som grejj att hämta upp gästerna på berget så får dom sen  ta stjärtlapp ner när dom vill hem) så där sto jag, försökte läsa på lite viner(eftersom vi inte har någon vinlista än) ta fram vad dom hade beställt som skulle ha vinpaket, läsa på menyn, kolla vad vi har för drycker i övrigt.. Var ganska mycket att ta in. Första som händer är att bordet vill ha champagne, då var det bara springa bort å kolla vad vi hade.. Som tur va frågade dom inte vad de kostade, för hur skulle ja kunna veta det.. haha!
Å så fortsatte det hela kvällen, noll koll. Ingen hann ju visa nått. Men det var kul, å det gick bra! Dom var nöjda:)
men att presentera och prata om vinerna på vinpaketet där det var  viner jag aldrig sett var sådär gulle!

Så idag börjar jag vid 12 och kör lunch, afterski o kväll.. Sånna pass jag vill jobba hela tiden, så hoppas på det! För annars ruttnar jag bort i stugan, gillar inte att vara själv.. Å min roommate har jag inte sett glimten av!

Haha, nu öppnade en skidåkare dörren och frågade mig om detta va restaurangen, hahhaha ja skrattar fortfarande

Pusssssss & kram en liten morgontrött lolloo

2010-12-28
 13:29:25

ok lite creepy..

Min sambo Louise hade sitt legg framme, det räcker tydligen inte att vi heter samma sak, vi är också födda på samma år, och på samma månad, och på samma dag......

2010-12-28
 12:23:41

Hej mitt vinterland...






3 olika fönser å lite eld i en tidning .... =)
2010-12-28
 12:15:44

åre!

Hej!

Nu har jag sovit min första natt i åre. Och den blev helt själv, helt ensamt. Vet inte när jag sov själv i ett hus helt ensam sist, är inte riktigt min grejjj :)
I vilket fall, jag bor på beget, högst upp på berget! Jag bor granne med mitt jobb och jag bor granne med backen. Är bara titta ut genom fönstret så ser man folk som åker skidor.. Bor med en tjej som också heter Louise. Hon har tydligen kille nere i byn så hon sov där inatt. Kan ju hoppas att hon inte gör det varje natt kanske, kan bli lite för ensamt då.
Annars bor kockarna i samma hus som restaurangen ligger i så får väl börja hänga i deras crib:)

Igår var jag och johan på mysmiddag och jag smakade sushi! Vi joinade sedan ett gäng som skulle spela bowling, fanns tyvärr ingen bana så jag fick ju visa mina skills på biljard istället..Mysställe med trubadur.. Å där fanns min halloncider, den gjorde lite min kväll.. Sen slöt sid upp(bodde ihop i sälen) och dom skulle ut.. en del åkte hem som skulle jobba tidigt idag och jag åkte hem för jag var trött efter resan, ville va pigg idag så jag kan börja packa upp saker å sen var ja redan väldigt nöjd med kvällen :)

Så här sitter jag nu, en aning frusen och försökt få igång eld i brasan i typ hundra år, hur fan kan man ens misslyckas. Hade inga tidningar här så fick ta några blad ur min elle tidning, å nu vet jag att en elle tiding knappt kan brinna.. dom måste ha gett mig otändbar ved.... =) Slutade med att ja höjde elementen ist, går ju det med!

Ska börja packa upp allt, sen fixa mig för jobb då jag kör igång klockan 4 idag... 2 veckors provanställning here I come!
Lite bilder från vår stuga......







2010-12-28
 01:47:25

minisnabbupdate

jag befinner mig just nu i ÅRE. Har haft en mysig kväll där jag ätit sushi, druckigt rött & hallon, spelat biljard och blivit vän med en taxi snubbe.. Kan ju behövas när man bor högst uppe på berget.....

Imon väntas jobb vid 4.... kmr nog lite bilder innan dess.. :)

Puss!
2010-12-25
 20:51:28

Sälen/ÅRE/JKPG....

hej hopp!

Nu har vi mys i stugan, vi eldar i spisen och har myst ner oss i soffan framför TVn.
De senaste dagarna har jag tänkt så mycket att jag inte vetat vad ja ska ta vägen..
Vi fick ju avslag på alkoholtillståndet på HC (igen). Vet inte vad vi har för chefer som tar hit oss innan de har fått tillstånd. 3 veckors jobb har jag, och mina kollegor missat. Ingen är särkillt glad. Ingen har koll och ingen har någon information..
Vissa åkte hem för att fira jul, å sedan komma tillbaka och hoppas på jobb..
Medans vissa tog det säkra före det osäkra och sökte nytt.
Jag var en av de sistnämnda.. Gick runt i sälen och frågade efter jobb, gick inte så bra.
Fick veta att mitt jobb i jkpg finns kvar, letade därför lägenhet där, gick inte så bra.
En av kockarna som har bil har fått jobb i åre och åker upp på måndag, började därför söka jobb i åre, satt även och ringde runt efter jobb, gick inte så bra.

Så efter att ha dividerat lite mer än en miljon gånger bestämde jag mig för att åka hem till jönnet.. Boende måste ju vara lätare å hitta än jobb, då det enda jag vill just nu är att få börja jobba....! Så paxade en plats med familjen hem i bilen och ringde johan-kocken och sa att jag inte skulle med till Åre.


Efter 5 minuter ringer en Eva och frågar om jag inte ville ha jobb som servitris på lilla tyrolen i åre.... Dom fixar boende.. så där får jag allt... jobb boende & säsongsjobb med skidåkning :)

Fick alltså ringa tillbaka till johan och säga att jag ska med igen...
Åker på måndag då vi får veta säkert att HC inte öppnar..

Så nu gott folk, tror jag att det är klart ( är iofs inte övertygad förrens jag står där på jobbet och jobbar och har flyttat in med min rumskompis som för övrigt har ett snyggt namn, LOUISE) och jag vet vad som kommer hända de närmaste månaderna i mitt liv.

Just nu är jag glad bara jag får jobba, men detta verkar vara ett riktigt mys ställe.. som ligger högst uppe på toppen i backen... en timmerstuga som serverar fondue! Jag drar till ÅRE.



Till nått helt annat, idag kom jag fram till en sak, längskidor är verkligen inte min grejj. Sosso tog ut oss på mil-rundan och jag fick då veta att jag levde. Åkte halva vägen och överlät sedan skidorna till mamma och tog ist hunden. Vet inte om det var mycket lättare å plumsa i snön, men var glad att jag slapp se ut att vara bambi på hal is.
Har man aldrig trillat, har man aldrig åkt skidor..
Gäller detta längd också....eller??


2010-12-24
 13:04:05

En vit jul iår..... =)





Så sant det hasse skrev.....

Julen är i sin ordning i år igen..
Vit snö istället för vit sand
Julmust istället för jul-chang och jul-buckets
Chill framför granen istället för chill i poolen
Skinka istället för jätteräkor
...Chill framför granen igen istället för Green Mango






Hoppas ni har varit snälla så tomten kommer, själv är jag alltid snäll..
Bara lite bekymrad..... Sälen, Åre, Jönköping?

Det löser saj, det gör det alltid... Nu e de jul, å det är de ju trots allt bara en gång om året.....
Å då ska man va glaaaaaa =)

Puss å puss
2010-12-24
 01:25:18

Vi säger GOD JUL.. =)

2010-12-23
 01:27:00

godnattrråå

Idag har jag tänkt mer än vad min hjärna ens tillåter. Jag som brukar ha planerat, jag är ju den som har koll..
Nu vet jag inte ens var jag bor nästa vecka.. inte gulle.
Fick iaf en måltid med hela familja, minns inte när det skedde sist.. Å lite gos me vovven, mys!
Ägde även alla på neger president.. skulle vilja säga att jag var.. president.. ;)


2010-12-22
 10:47:14

gulle..

gulle gulle gulle!



Lammet & Grisen mat från gårdagen.. :)
2010-12-21
 16:23:19

skjut mig

Idag fick vi veta att vi hade fått avslag på alkoholtillståndet = inget jobb.

Tredje gången öppningen aldrig blir av.

Här säger jag upp mig från mitt liv för att ha en sjukt rolig säsong som bartender, lite svårt om man inte får servera nått.

Dom ska överklaga, å hoppas kunna öppna nyår, men vet alltså inte.

Å här är jag..

Vad ska jag göra nu................



De här inlägget får inte ens en bild för den är inte värd det!!!!!!!!!! skit
2010-12-20
 16:57:15

Dags för mat...



Spagge m körresås.. Fint ska det va! :)
Bjuder dock på en gammal piren bild..
Puss påree!
2010-12-20
 16:56:02

Heta afterski bilder!!


2010-12-19
 19:58:21

Buhurå

Det är inte lätt när det är svårt!!

Ja vill ju jobba nuråå, seg segare lollo.

2010-12-18
 12:17:18

Sveriges näst snyggaste band

Igår fick vi aldrig något liftkort, utan fick hoppa in å jobba någon timme med å packa upp nya varor.. Sen hem å ladda om för after skin. Taggade till tusen. Och jag blev inte besviken nånstanns, det var sjukt kul! Tog slut lite för snabbt bara, då tog de flesta taxi hem men ja å lennox va duktiga o gick. Festen fortsatte här hemma med folk från andra stugan och några kockar från en annan restaurang..
När klockan började bli mycket tog de flesta taxi till harrys, ja valde å stanna hemma då jag redan var nöjd med kvällen å tycker att de blir sjukt dyrt å gå ut innan man fått nöjjespasset me rabatter.. Bara med  taxi gör det ju ont i plånboken. Är i vilket fall sjukt nöjd med gårdagen, även om man inte är på topp idag.
Målet med denna dag är att hämta ut liftkortet som väntar på mig i lindvallen, för att imorgon, förhoppningsvis, ge mig ut i  backen........ =)





2010-12-16
 22:35:03

Hejja HC

Idag hade jag ett ganska långt moment då jag var trött på livet. Jag som alltid är så pigg & glad.. Premiären blir framflyttad ännu en gång. Vi preppar på onsdag å öppnar på torsdag. Alltså en vecka ledigt, vad ska jag göre dåe! Man slösar bara pengar när man e ledig, vill ju inte ruttna i stugan hela dagarna.. Ska försöka få till nån träning, går ju knappt här. Känns som ja hade dödat dör en crossmaskin här nu. Det e ju de enda man behöver. Kollat blocket men finns ju inge i närheten.. Så snälla tomten......... :)
Imon blir det skidåknig å afterski..De ser ja iaf fram emot..Ngt pos i de negg!

2010-12-15
 21:31:42

puss

You know – love, it’s too hard to break. Love, aint nothing you can take..
It’s a little thing we make

2010-12-15
 21:22:41

2day

Tjenare mannen!!

Idag väntade vi mest på att polackerna skulle bli klara med tapetseringen i matsalen så att vi kunde börja ställa dit stolar å bord. Vi väntade på en massa leveranser som inte kom. Vi fick dit två saker av typ 10. Men nu är matsalen på plats och imorgon ska vi duka upp, ha induviduella möten där vi skriver anställningsbevis, hoppas på leveranser..
Här damsugar fia som om hon aldrig gjort något annat ;)
Genom dörren ser man lite av den stora baren och väggen till höger är skjutdörrar in till stora dansgolvet..



Världens sötaste gulle Laura skrev nyss till mig på Fb..kärlek!
:Lollo...om du trivs inte...jag kommer hämmta dig



2010-12-15
 00:09:53

Life is the days you remember

tröttnar aldrig på å kolla igenom mitt thai-album. Tänk att jag var där för ett år sen. That's life.



2010-12-14
 22:45:42

BARjobb..

halluja! Idag har vi jobbat å slitit, packat upp å diskat över tusen glas.. Å burit in allt i barerna!Jag och fia fixade en bar, som kallas för personalbaren för alla säsongarna hänger här ;)


Fint va???!

förresten, senaste tillskottet i familjen hade med sig gura, så nu har vi allsång, å nu ska ja lära mig spela litte också..... =) kan typ sommaren är kort, fast man hör inte att det är den.. hahaha


anrs va fia ganska gulle nyss.

Jag är helt uppe i en story som ja ska berätta om när vi var på besök med gymnasieklassen på peltor. Jag kommer inte ihåg  ordet studiebesök och har lite panne å ba: Fia va heter det när typ hela klassen åkte iväg tillsammans och tittade på saker, typ hos företag??!
Fia: ROADTRIP???

hahaha.

NATTI!
2010-12-14
 00:01:55

hejhej hemskt mkt hej

hejhopp!

nu har jag lite tid över till min kära burk och till er.. Dagen har varit seg, pågrund av att den alkoholhaltiga drycken som flödade igår.. haha. Men det var det värt, vi hade grymt kul och festen kunde knappt bli bättre. Vi började med mousserande som fördrink.. Har väll inte hundra koll på måltiden men circus såhära! Förätt var friterade getost-bollar med gulbetor och rostade pumpafrön samt en honungssky- sikken kombo!
Varmrätten bestod av hjortytterfilè med potatispure samt en rödvinssås med smak av enbär. Desserten var  chokladmousse med en knaprig chokladbotten samt chokladflarn. Å här snackar vi goda grejjor, det satt gött i kistan!

Efter nästan hundra skålar för att tacka kockarna för deras super underverk kom taxin och körde oss till högis. Nästan först på plats, men lika glada var vi för det. Första omgången i baren fick vi själva betala då cheferna inte kommit. Och jag blev ganska chockad, okej att ja visste att det skulle kosta men kanske inte sådär mycket.
En 33cl carlsberg export - 65 :-
redbullvodka 6a - 165:-
Aj i plånboken. Sen blev vi som sagt bjudna på resten av kvällen, och tur var väl det eftersom det var så dyrt, eller tur är väl att man är tjej då 5 olika killar erbjöd sig att bjuda på något i baren, och det ska tilläggas att jag tackade tack men nej tack till alla utom en å de va lenny min sambo som verkligen ville bjuda!
Vi dansade en del till liveband och jag fastnade ett tag vid black jacken, det är ju så skojj! tack vare den gick hela min kväll plus minus noll, tack BJ :)

Ok, den kvällen var lyckad. Och jag var faktiskt den som va uppe först och städade imorse, å väckte alla andra i stugan. plusspoäng till mig! Nog också den som var minst berusad, jag vet mamma jag är duktig..

idag skulle ju jag å fia ta buss till jobbet, gick sådär när det inte kom någon. Så precis innan vi frös ihjäl gick vi hem och tog bilen istället. men nu är det lite kris med bilar här så är det någon vänlig själ därute som är sugen på å ge mig en bil så varsigod, alla bidrag tas tacksamt imot :)

så på jobbet, Vi har iaf lyft in alla kylar i baren, packat upp alla saker till restaurang och bar, och här snackar vi mycket. tex, porslin, glas, bestick, salt å peppar, barmattor, alla tillbehör, dukar, servetter, å tusen saker till.. Allting som går å diska har diskats å polerats upp!

Nu ikväll har en ny kock kommit, som hade med sig gitarr.. så jag å grabbarna har haft allsång och jag har faktiskt lärt mig några accord, riktigt trevligt :)







Alla bra bilder är på systemkamerna å den sladden finns ikke här, så ni får överleva så länge.

Puss å kram
2010-12-13
 13:05:31

Piggelin

Ok, jag lever efter festen och ska nu försöka lita på kollektivtrafik och hoppas att bussen kommer för att vänta fem minuter ute i kylan(15 minus) är fem minuter för mycket. Det är alltså jobbet vi ska till, våran första dag.

gårdagen var grym. Update kommer förmodligen ikväll :)

Puss åkram
2010-12-12
 01:35:12

gulle..

2010-12-11
 15:59:24

Dags att vara lite djup...

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."

2010-12-11
 14:58:33

strömavbrott

Stugan pallar inte trycket. Igår fick vi strömavbrott när vi skulle laga mat till fredagsmyset. Det fick bli hämtpizza, jag var nöjd. Men sen va de inte så kul när man gick upp imorse för det var typ iskallt här. Iväg till elbutiken för att köpa nya proppar..
Å då va de det där med mat igen , och vips så är det mörkt igen. Men det är lite konstigt, det är inte helt dött, något uttag fungerar, tex den med vår fina inomhus julbelysnning. Så där kokar vi kaffe nu.. Eldar för fullt i brasan. Högtalarna lever så musik har vi, det är ju ändå en av de viktigare sakerna om jag får bestämma.
Vi som skulle baka pepparkakor idag.. buhurå!

Annars har vi varit och hämtat varoprover på alkoholhaltig dryck på jobbet och sen fick jag ta på mig att köpa öl och cider på systemet till kick offen imorgon. Vi skulle först va på jobbet, men har inte fått klart med alkoholtillstånd så det var tydligen inte poppis, sen skulle vi va på wärdshuset men det va inte öppet eftersom högis har premiär.(där vi står först på gästlisatan) Så vi ska duka upp i våran stuga så kommer all personal hit, å kockarna ska stå för en tre-rätters meny. Kommer nog bli hur bra som helst, eller kan nog inte bli annat än succe!

Igår hade vi som sagt mörkt fredagsmys, men jag var nöjd, min första idolkväll å vad passade då bättre än de grande finale! Hejja den som vinner va lite av min inställning igår, jag menar, olle var ju redan ute.. synd. Men va ska man  göra!!

mys mera!
puss



2010-12-11
 01:25:23

Att uppfylla en dröm

http://www.karinstyratjej.blogspot.com/

Jag tycker inte ens att jag behöver skriva något, utan det är lättare om ni sätter er in själva.

Men det är inte många jag känner så mycket för, som denna underbara person samt familj.
Önskar er all välgång och har hållt tummarna och haft tankarna hos er så många gånger, och det tänker jag fortsätta med.

100 kronor, vad är det för oss. Skippa lördagsgodiset en lördag, hoppa över och köp nån onödig sak denna veckan. Lägg det här istället, där det behövs, och kan förändra liv och uppfylla drömmar.
För att jag vet att dom själva, hade gjort det tusen gånger om.



2010-12-10
 16:19:47

Julpynt!

Idag har vi julpyntat, sorterat, bestämt vem som ska ha vilken gaderob i hallen och flyttat runt en del saker...
mitt gullerum, ganska litet.. Men ja fick iaf ett eget rum.. :)


2010-12-09
 23:47:15

Slip inside the eye of your mind

She knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I heard you say


2010-12-09
 17:30:14

Så det så!

Idag har jag namnsdag, bara så ni vet :)


Anna Louise Viktoria
2010-12-09
 17:27:09

Lassarett, P-möte & kickoff.

Var igår i mora och hälsade på tobbelito. Kändes som vi var borta hela dagen lång. Han mår ändå hyffsat men kommer inte kunna jobba på 8-11 veckor. Så han ska åka hem nu men kommer tillbaka om 3 veckor för att lägga nytt gips. Stackarn..

När vi kom hem hade de andra kollegorna börjat dricka öl. Vi joinade och hade våran första hemma fest. Var ju längesen man var på en förfest sist, och denna varade hela kvällen.. Vi spelade kort å hade allsång och jag vet inte allt :)

Pigga och glada och efter att ha slängt i sig en halv cappriccosa var det dags för första personalmötet. Mötte upp 5 nya ansiken(bla. halmstadbor & göteborgare. snart är hela sverige här:) ) och skakade hand med en av ägarna vid namn Viking. Fick en guidad tur och mycket allmän info. Vi väntar just nu på liftkort, HC's personalkort m rabatter, jackor med HC tryck & lite annat smått å gott.
Börjar jobba på måndag och på torsdag öppnar vi stället. Vi kommer ha en kick off med all personal på söndag där vi ska bli bjudna på mat och utgång på högis som öppnar den dagen. Ska bli skojj!
Är så  sjukt pepp på att bara få köra igång allt nu!! :)
Lite rolig fakta vi fick idag var tex,
Lokalen tar in 1600 pers, det är 6 barer.
att detta året används bara plastglas som går att diska, förra säsongen krossades ca 1000 glas i månaden.
Förra säsongen såldes 17 flaskor skumpa/dag.
På hela säsongen såldes 1000 flaskor jäger.
Vi kommer ha en VIP-lounge där man bokar bord. Man bestämmer innan om man vill köpa för över 10 000 kr och då blir man upphämtar i Limosin.
Vi gick förbi spritförrådet där dom just nu hade alkohol för över en halv miljon kr.

Är övertaggad å vill bara köra igång denna säsong :)

En positiv grejj är att vi bor kvar i denna mys stuga... Så nu e de bara å komma upp å hälsa på vetja!
Just nu chillar vi bra med livet.....


Tomten som blinkar i alla färger e gulle





2010-12-08
 10:58:24

allt på en gång, o lite till..

Jag är uppe med tuppen, sjukt. Blev inte mycket sömn inatt eftersom vi väntade in boysen som skulle komma hem från mora, å sjukhuset. Tobbelito kom inte hem utan fick ligga över och ska opereras då han bröt lilla benet i smalbenet och några senor som är av, allt efter att ha försökt styla m ett tefat.
O historien slutar inte där, för anledningen till att ja är uppe med tuppen är att vi ska åka till mora och hämta johans bil, då den gick sönder igår.. Dom åkte hyrbil siste biten till mora och hela vägen hem. Så den ska hämtas och köras till verkstaden.

Så där satt tre killar igår på akuten å fick vänta, arga för att bilen  var sönder, oroliga för att tobbe missar början av säsongen, hungriga då dom inte hunnit äta, trötta då vi hade kört uppesittarkväll dagen efter.
En eloge till dom som fortsätter å tänka positivt, inte gräver ner sig i sanden, å inte händer läpp. De smitter av sig :)
Mer positivitet åt folket.



2010-12-07
 21:50:43

akuten..

Så trött som jag var valde jag att ha en update med syster yster istället för pulka race ikväll igen.. Snabbt är gänget tillbaka.. Alla utom johan & tobbe, som är på väg till akuten..
Förmodligen har tobbelito brutit benet.. Sälens sjukhus/vårdcentral hade stängt så nu åker dom 10 mil bort, stackarn..
Jag håller mina tummar! Inget kul sätt att börja säsongen......

2010-12-07
 18:05:58

kalle

Vi klarade joggningen galant, fick tom. ut lenny också. Så där sprang vi tre, folk kollade på oss som om vi va idioter, å de var vi kanske också.. haha! Tog ut oss totalt iaf, grymma var vi.
Men det gick bra, lite isigt i håret å om ögonfransarna. Körde sen styrka inne i stugan.
Nu är jag död.

Men ja å skånejohan har lagat peppakaksdeg, så imon blirre å göra ett pepparkakshus & lite julgodis, wiho :)


Igenimmad herr iphone å en ganska trött lollo precis inkommen från å sprungit 3 maraton
2010-12-07
 14:17:36

20 minus.

Godmorgon!!
Vi har inte mycket att göra här i stugan, ändå gör vi så mycket.
Och nu är det verkligen fullt hus, har kommit örebroare & göteborgare & gävlare.. haha!
Alltså är vi 9 pers i en stuga för 8, så det blir lite trångt i soffan ibland. Och det är en  hel del bärbara datorer på bordet också. Idag är det tänkt att självaste chefen kommer och ger oss info, det kommer också komma mer folk så nu ska vi bli indelade hur vi verkligen ska bo, då de andra p-boendet har renoverats helt. Vill helst bo kvar, då jag har alla mina saker upppackade, men vi får se.

Igår var vi igång hela dagen, vi började med en storhandling nere i sälen by där bla. pepparkaks bak ingridienser köptes, idag ska nämligen ett peppakakshus upp.
Vi checkade in  jobbet alltså HC, och ja, det är mycket jobb kvar som ska göras innan premiären. Men det kommer nog bli perf.
Sen åkte vi hem, packade upp alla inköpta varor och briljerade i köket.
Medans kockarna lyxar till det med, fläsklägg å allt vad det heter som kokar i flera dagar vevade ja å fia ihop en färdiglagade skaldjurssoppa på 5 min å la i lite extra räkor samt vitlöksbröd till detta. Vi var nöjda!
Lite kortspel senare packade vi ihop utflycktsväskan med varm choklad & chokladtoppar(handla på REA) och åkte iväg  med alla pulkor, tefat, snowracers å allt som fanns i vår bod bodil och hade pulkarace :) Lite fika senare så bestämde jag å fia oss för att gå hem. En hyffsad promenad på ca 30 min.. duktigt.

Väl hemma bestämde vår skåning johan att vi skulle ha en uppesittarkväll. Den som däckade först förlorade & den som däckade sist vann. Vilket utmaning. Detta va ju såklart på blodigt allvar och alla gick in för detta. Det som kanske inte var det smartaste var att lägga sig i dubbelsängen 4 pers och ha SAW maraton, hann kolla 1an, 2an, 3an & 4an. Sen pallade jag inte trycket mer.. Men då hade tydligen fia o tobbe redan slocknat. Så jag gav upp där. 
Första som la sig var vid 03,30
Sista var 08,30
Jag däckade runt 05,30 och var nöjd med min insats, fick också mest sömn då jag  vaknade sist. Blir lite trackad här för att jag sover så länge, och det är inget jag varit känd för tidigare i livet ( är nog mer bror min ) men där ser man.

Nu har jag betalat min dyra herr iphone räkning AJ i plånkan, fia & lenny lirar gitarr hero och de andra är på sko jakt nere i byn..
Nu är det dags för mitt å fias träningspass. Hon är grymt motiverad, så hon lyckas även få med mig. Vi ska ut och jogga, i 20 minus.....Heja oss.

Hörs senare... =)
Puuusssss.

2010-12-05
 12:55:34

Love hurts, but sometimes it's a good hurt.
2010-12-04
 18:57:29

Hejja!

Ok, dom klarade det omöjliga, dom fixade pusslet. Dom ramade in den och hängde upp den på väggen, och vi firade med att elda upp kartongen. Äntligen place vid matbordet..... :)
Hoppas det inte blir mera pussel, inte redit min grejj.. haha ;)


2010-12-04
 18:26:59

Man är allt bra en sliten själ

Nu har jag burrat ner mig i soffan och tänkte dela med mig till er, mina nära & kära om andra dagen här i sälen. Vi i familjen har varit ute på "tur" idag. Vi tänkte kolla läget lite och fick för oss för att gå ut och gå, å vi gick, vi gick väldigt långt. Ska kanske tilläggas att det har varit 25 minusgrader idag. För er som  har koll på sälen så bor vi typ strax utanför hundfjället(ej mot tandådalen utan andra hållet) och gick på vår vandring till hundfjället sedan till tandådalen och checkade läget. Kollade upp poolariet och drack en latte på wärdshuset för att sedan gå hela vägen tillbaka..
Godkänd motion idag och ganska slitna själar i stugan nu i afton. Halva gänget sitter vid köksbordet och kämpar förgäves med den sista himlen i det stora pusslet. Det är ett pussel på 1000 bitar som vi alla säkert lagt ner minst 10 timmar på, det är omöjligt så jag har gett upp. haha!  När ja å fia anlände till stugan hade dom redan lagt halva..

Det var min tur att laga mat idag,jag och fia har kommit in i ett flow när vi fixar varranan dag. Korvstoganoff ala lollo som ja slängde ihop sådär lite snabbt. Gottigott. Jag var nöjd.









2010-12-04
 03:57:18

we got kärlek in sälen

Ikväll fick vi en ny roomie. Han kom mitt i vårat filmmys m coach carter men va gör det när man heter jean pierre casanova. Jag hade vatt nöjd om jag hade hetat casanova i efternamn asså, credd till han.

Biljard å bowling blev det. Och måste säga att jag är ganska nöjd med att avsluta i toppform m. en strike vilket gjorde att jag kom på andra plats. förloraden pröjsade..
Ganska kul att precis innan vi sätter oss i bilen för att åka dit så spelar ja gubben i lådan. Då slänger en av killarna ut sig Å, den snubben spelar ju på harrys ikväll.. Jag kollade på fia å vi tänkte nog likadant! Dit ska vi!! Daniel adams-ray på harrys!
Men efter att ha tröttat ut oss på alla dessa aktiviteter tappade fia festhumöret och ville hellre hem på fredagsmys. Och dom andra också. Blev erbjuden att åka dit med dom som bowlade jämte oss, men tackade glatt nej då dom knappt kunde stå på bena, en eller typ hundra öl för mkt hade dom nog druckit.

Titta va sött, snacka om gulle toa, mini!

2010-12-03
 15:40:06

HEJ SÄLEN.

Nu e de fredagsmys!
Älskar detta mysstället. Nu har vi hunnit installera oss lite i stugan, som e jättefin..Vi ska bo åtta st här, just nu är det jag fia och tre killar. En skåning, en 08a & en från östersund...Goa å glada! Två kockar och en bartender..
Alla rum var tydligen redan paxade, så jag och fia fick nöja oss med de minsta mini mini rummen,(inte för att dom andra var överdrivet stora men iaf lite större) men vi fick iaf varsitt rum och en superskön säng så är nöjd, även om ja typ slår i huvudet när jag ställer mig upp, har nog redan hunnit göra det tre gånger.. haha!!

Jag och fia fick skjuss av boysen när dom skulle köpa gymkort, (dom har två bilar, jippi) till hemköp för å handla lite mat, som förövrigt fia står å lagar nu.. gottgott! Hon å kockarna briljerar i köket. Jag och bartendern slappar i soffan, vi tänkte att vi va värda detta! Vi gick sedan hem från den dyra mataffären m litet utbud, tog typ 20 minuter, och jag frös inte ens. Sjuk varm var jag som hade bultat på mig för istid. Va faktiskt bara 12 minus...

Annrs har vi julpyntat idag, jag har hängt upp glittergirlanger i alla fönster, hittat en spegel till mitt rum(fick lite panne när det inte fanns ngn, så nu ska ja bara lyckas sätta upp den) druckigt glögg, kollat på julkalendern, ätit popcorn å lärt känna grabbarna lite mera, hög mysfaktor i denna timmerstuga m en massa tända ljus...

Nu ska vi dra på en film till maten, för att sedan göra oss i ordning. Ikväll blir det biljard eller bowling, eller båda, vi har inte riktigt bestämt oss. En välkommst öl ska vi nog också få plats med i magen.
Lite snabbt tagna bilder för en nyfikna.. :)













2010-12-02
 11:16:11

Vet ni?

Idag åker jag till SÄLEN........ =)