2009-11-28
 15:43:28

vame

de e gale varmt hara... horde att ni har 4 grader.. hihi lagg pa 30 till sa ar ni i thailand!

igar va en rolig dag. Vi slutade inte skolan forrens halv 7 pa kvallen for vi provsmakade alla drinkar, over 90 st! det va niiiice.. ja fick gora en maitai en sex on the beach och en strawberry daquiri :) nice!! efter det sa at vi sen var det hem och byta om sa hade jag a adam praktik i baren.. vi jobbade fran 10 till halv 2. Det var varldens kaos i baren da thailandare inte ar de smartaste folket pa denna jord!! ingen diskmaskin utan diskade all for han i baren, haha! sa glasen tog slut hela tiden, juicerna tog slut, vodkan, limen.. ja allt tog slut.. haha! men roligt var det!!

Idag har vi legat a steeeeeeekt vid poolomradet.. sjukt varmt vader.. resten av dagen har vi pluggat.. a nu ska vi hem a plugga lite till.. snart avslutningsproven.. pa tisdag har vi teorin, onsdagen praktik.. klarar man inte de klarar man inte kursen.. a de ar over 150 sider man ska kunna.. bla!!
sa hall tummarna vetja..

puss haj
2009-11-24
 11:46:19

plugg, lite mer plugg a sen lite mer plugg...

tjeena fan!

sitter pa ett cafe med adam och pluggar drinkar tills vi inte vet vad vi heter.. 1 vecka kvar till slutprovet, vilket innebar att hela denna veckan kommer vi inte ha en sekund over till annat...

idag har det varit hur varmt som helst, en del gick till stranden efter skolan, men jag kanner att ja inte ens har tid till att ligga dar en timma for da missar man mycket plugg a blir seg.. forstar ni da hur jobbigt detta ar! haha.. fast kan mer och mer nu.. det jobbiga kommer bli att plugga pa all historia och om hur man gor alkoholm.. snark...
idag i skolan hade vi bara praktik, det innebar att man delar in sig i 4 olika grupper.. dar den forsta gruppen gar ner for att flaira(kasta flaskor), vi haller pa att ova in de sista man ska kunna pa slutprovet..
den andra gruppen star pa free pouring stationen och mater sa man far exakt 4 och 6 nar man haller. man ska ocksa klara av att halla 6 glas med 2cl i 3 och 4 cl i 3.. dar sager mig hjarna nagot annat men nu borjar jag lara mig:) sjukt kul ar det!!
tredje stationen star utan for baren (vi har 9 barer) och kollar pa nar grupp 4 star inne i baren.. idag har vi ovat pa speedmixing vilket innebar att man tar tid pa drinken och ska gora den under en viss tid, ofta far man bestallning pa 4, 5 drinkar samtidigt, men samma ingredienser sa aven dar behover man tanka.. haha ja tror min hjarna sprangs snart..!! bar stationen e sa klart de roligaste!

Igar blev jag och 4 andra inropade pa kontoret dar varan larare patrick fragare hur lange vi skulle stanna i thailand och om vi hade lust att jobba som bartendes pa den stora invigningskvallen nar varan kurs ar slut. det ar invigning for de nya eleverna for dom ska byta plats till ett nytt utbildnings center dar dom ska ha utbildningen, hotellet och allt.. sa det kommer bli varldens party med 100-150 pers!! sa dar ska jag jobba.. mitt forsta jobb som bartende!! wihoo:) jag blev glad for vill dom ha mig sa betyder de ju att man gor nagonting ratt har iaf:)
invigningen ar 2 dagar efter vi slutat kursen sa det ar inte sa mycket langre vi behover stanna i patong innan vi drar vidare till phiphi!

jaja tjoota.. nu maste ja plugga igen.... pluggpluggplugg. tur att ja ba pluggar 1 manad.. haha

alles gut
so long kalsong
2009-11-22
 15:08:48

tjolahopp

ar ganska slut efter en hel helg med festande.. Va ute i torsdags, fredags och i lordags.. haha!! far ju passa pa nu nar bada ar friska a krya! Var ju inte ute forra helgen sa blev a ta igen det helt enkelt.. grymt manga olika nattklubbar och pubar har.. igar va vi 15 pers som for festade i ett hotellrum (det ar bra att alla elever bor avskillt sa vi kan va hogljudda) sen drog vi vidare till bangla road.. tillslut var vi pa nagot nyoppnat stalle som var helt ok, men eftersom man var ganska sliten blev det ratt segt tillslut..

igar pa dagen akte alla i kursen plus larare pa en heldagsuttflykt dar vi paddlade kanot, sag apor och var pa james bond island.. det var kul men vi hade otur med vader da solen inte ville komma fram.. adam kopte tva snygga halsband for 20 kr! haha det har varit ganska daligt vader nu nagra dagar vilket bara ar skont nar man gar i skolan.. for anrs svettas man ihjal.. men pa helgerna hade det inte skadat med lite sol.. nasta helg kommer man inte hinna ga utanfor hotellrummet da man ska forbereda sig infor slutprovet!
allt gar sa snabbt, 2 veckor kvar pa kursen.. och jag har varit i thailand i 3 hela veckor!! maste tillagga att jag inte langtar hem nagonstanns.. underbart skont med varmen och att bara va.. dock ar jag lite less pa alla forsaljare, funderar pa att kopa en tshirt dar de star, i dint want a fucking tuktuk, suit or massage!!!!

Nyss var ja och adam ute och at, gick till ett nytt stalle och tog en pasta carbonara.. den smakade skosula.. adams mat smakade inte battre.. da var de bara ga till ett stand a kopa kyckling a ris, supergott! det kostade 7 kr for bade mig a adam att bli matta pa den maten.. :)

Imorgon har vi ett stort prov om brandy, armaniac & cognac.. sa maste hem a finlira de sista! aven plugga drinkar da vi har en massa speedmixing i veckan dar vi ska satta bestallningar pa 8 drinkar.. haha hur nu det ska funka!!

skulle lagga in bilder fran kanotpaddlingen och poolomradet pa hotellet men tog med fel sladd mitt smarta jag sa ni far klara er utan..

hoppas ni hade det kanonersh.. puss pa gumpen

2009-11-19
 13:01:47

bilder

pa vag mot flaringen!

Kristoffer blandar drinkar i baren!!
2009-11-19
 12:47:26

nu regnar det faktiskt har......

tjeeeeeeeeena faaan

Hinner inte uppdatera sa ofta eftersom det ar sa extremt mycket plugg i skolan, det ar helt sjukt! Det enda man gor ar att plugga sova a ata typ.. Men det ar kul!! Har lart mig over 50 drinkar nu!!
Idag hade vi ett stort teoriprov pa whiskey som vi hade en dag pa oss att lara in.. tank all whisky, sorter, smaker, lander pa en enda dag..
nar man inte pluggar har man angest for att man tror att man inte kan nagonting. Men whiskyprovet gick faktiskt bra sa det kanns toppen!! Imorgon har vi bara 7 drinkar i laxa sa vi ar ett gang som ska ut och ata pa clublimes restaurang dar vi har halva priset pa allting. Kommer vi manga far vi ett helror och varsin gratis drink.. men blir inte att stanna ute sa lange eftersom det ar skola imorgon igen.. An sa lange ar det 1 som har hoppat av kursen men troligtvis kommer det att bli 2-3 till eftersom dom tycker att det ar alldeles for tufft.

I fredags var adam hemma fran skolan eftersom har var sjukt. Har han problem med sin visdomstand och det gor att han blir sjuk.. sa han var sjuk hela helgen. Pa lordagen blev jag smittad och lag i sangen hela dagen.. vi var mest glada for att det var over helgen vi var sjuka for ar man sjuk pa en vardag sa missar man sa mycket i skolan.. Jag mar prima nu och adam knarkar en massa tabletter for att ma bra. har kan man kopa pensilin pa apoteket...

pa lordag sa ska hela var grupp och baddla kanot till bla james bond island. vi ar borta en hel dag och skolan  star for det mesta. vi behovde bara lagga till 150 kr.. detta ska bli sjukt kul och ser frem imot det!!

pa stranden

puss a kram a nyp i stjarten
2009-11-12
 14:21:15

Gastblogg!!

Hmm.. har val lovat mig sjalv att jag aldrig nagonsin ska lasa en blogg ens.. men nu sitter jag har.. i thailand.. vid en dator.. och skriver gastblog som det sa vackert heter:P Kanske ar ok bara for at jag ar i thailand och inte kan snacka med er men annars sa lovar jag att inte gora om det;)

Har det ratt bra i thailand.. kan val saga.. mkt sol, bad och en hel del singha!! Och det gillar gilar vi saklart:) men just nu sa ar det mkt med pluget, som sagt prov idag, igar plugade jag i 4 timmar.. tror aldrig jag har plugat sa lange ngnsin... senaste gangen jag plugade forresten var val i gymnasiet men det var val kanske inte sa varst seriost emellanat! iaf sa har jag stat bakom bardisken for forsta gangen i mitt liv, vilket var en riktigt maktig kansla:) Och nagra dagar senare sa har jag och lollo lart oss 20 drinkar!
men kanske det roligaste vi har gjort i skolan ar at flaira. vi gick ner pa stranden och borjade lara oss grunderna for att kunna jonglera med flaskor och dylikt! For ovrigt sa ar det sjukt varmt har i patong, inne pa skolan sa svettas vi floder men har riktigt javla skoj anda!

Finns endel riktigt skona manniskor har bl a tva skaningar som vi traffade ute forsta kvallen som ocksa gar kursen.. Den ene trogare an den andre, och glommer saker till hoger och vanster.. historien som toppar just nu ar val kanske den Tim har om nar han fick punka mitt ute i ingenstans och tvingades slagga hos ett par thailandare over natten:P

Men.. trivs skitbra har i thailand och ser fram emot nastan tva manader till plus att bli en utbildad bartender!
ser ocksa fram emot boysen kmr ner och gor kosa mui!

Tjaa!
2009-11-12
 14:08:02

EBS

Tjenahoppsan!

Har inte hunnit blogga nagot pa lange da skolan ar sjukt tuff och man maste plugga hela tiden. Den tiden som blir over ater man och sover pa! Helt sjukt mycket ar det.. Idag hade vi prov pa vodka, gin, rom a tequilas historia och hur man gor det.. sjukt mycket att ta in!!
Annars ar skolan rolig, sepciellt att sta bakom baren a blanda drinkar!!
Hotellet vi bor pa e sadar.. jattefint poolomrade och runt om kring det men rummen ligger daligt till och det ar i stort sett bara en sang.. haha! men vi har balkon, wiho!

langtar tills imon kval da vi ska ut a parta hela ganget, 30 pers ar vi som gar kursen! 4 norska 2 stackrs danskar som inte fattar ett ord och ingen fattar dom heller, hahha sen ar resten svenskar..

Vi kakade nyss pa ett stalle som hete skal, svensk restaurang! dar at vi pepparstek med pommes a bea, wiho!!

Hoppas ni har fett mkt sno a att ni nastan fryser ihjal.. for har svettas man som en gnu, det ar for varmt!! :)

ciaobello

2009-11-08
 14:07:39

toppen

Idag hade vi bestamt mote med en del fran kursen att dra ivag till nagon lugn strand.. eftersom de blev ratt hart igar va vi inte sa manga som kom ivag, haha.. Vi var 6 st som drog till paradise beach, helt underbart! har haft solsken hela dagen:) valdigt manga som brant sig idag, an sa lange har ja klarat mig..

Vi var sedan pa infomote och fick traffa nastan alla deltagarna.. fick lite info om att man kan kopa frulle i skolan for 500 kr i en manad.. sa de ska ja nog gora.. allting verkar bra har ansalange iaf:)

Nu ar adam a tranar me en del killar i kursen, en del verkar va, som adam sager "riktiga gymbogar" vilket ja gillar da dom drar med han! haha Ikvall ar de man utd pa tv sa ska ga till nagon sportsbar a kolla antar jag..

natt ja saknar har ar losgodis, sa bennet nar ni kmr sa ta med det! haha

annars ar allt underbart har, har massa att skriva men tiden racker inte till..  imorgon borjar allvaret och det ska bli riktigt kul!!

Hoppas ni har det bra!! Ciao
2009-11-08
 14:01:28

Dag 7

vi har legat hela dagen vid poolen.. superfint vader!

Traffade sedan endel kursdeltagare och vi blev ett rejalt gang som drog ut och kakade tillsammans.. Alla de andra hade kopt biljetter till en oppenbar for 600 bath.. vi hangde pa och hade oppenbar i tva timmar.. efter det drog vi vidare till en nattklubb och dansade.. slutade med att vi var hemma i sangen vid 4 tiden..

det verkar vara ett skitroligt gang sa kmr nog ha de great har!:)
2009-11-08
 13:57:21

Dag 6

Tjenixen!!

Denna dagen borjade med en underbar frulle pa taket pa hotellet, vi fortsatte sedan ner till stranden ett tag.. Vid 12 tiden checkade vi ut och checkade in pa varat nya hotell som vi nu ska bo pa i 1 manad..

jag var ganska nervos for att rummet inte skulle vara bra men det funkar faktiskt.. Vi bor langst upp langst bort sa tar ett tag att ta sig ner om man ska ut.. Rummen ser tydligen ut lite olika, antingen far man ett stort rum med stort badrum, eller far man ett litet rum med litet badrum och balkong.. Vi fick balkong! De ar helt klart ett plus sa jag ar nojd.. Poolomradet ar jattastort sa dar kmr ja nog tillbringa en hel del tid...

Efter att ha packat upp alla grejjor sa gick vi runt och kollade laget utanfor hotellet, dar hiittade vi en svensk restaurang dar vi at supergott, ja at oxfile med bea.. a adam flaskfile Oskar.. det var sjukt gott och vi projjsade typ 250 kr.. Skulle ja beskriva Thailand med ett ord skulle ja saga mat.. Det ar helt sjukt har. alla ater helatiden, det finns mat overallt! restauranger, matstand, allt mojligt! ja klagar inte.. alskar all thaimat. Nudlar med kyckling och gronsaker har helt klart blivit en favvo har!!

Vi hade fatt info om skolan om att de skulle va ladies night pa varan nattklubb(dar skolan ska vara) vilket innebar att alla tjejjer, plus bartenderskolans killar hade gratis intrade. Tjejjerna hade ocksa 3 drinkar i baren!
Vi traffade manga kurskamrater dar och allt va supertrevligt!

Satt aven och snackade med EBS(bartenderskolan) grundare Steven, som tog in ett helror och bjod pa drinkar, da va vi bara 4 pesoner kvar av ganget sa blev ganska fulla!

Har berattade ocksa att farjan Hakan ska starta upp en bar har och ska hjalpa bartenderskolan sa tv 5 ska filma.. dom ska borja filma nasta manad.. alltsa eleverna som kmr efter oss.. hade vatt coolt om dom filmat oss..

Natten slutade med en tuktuk hem till hotellet sent pa natten.. valdigt trevlig kvall!!

2009-11-05
 12:09:00

Dag 5

Kap kun Kaa
 
Klockan ar nu snart 6 pa kvallen och jag sitter pa varat nya hotell i patong beach, phuket!! Vi har ett ganska fint hotell, m gratis internet:) a ja ser havet harifran nu!!
Flyget hit gick kanon, fick de basta platserna med extrautrymme for benen sa adam va overlycklig.. glomde saga det men pa flyget till bangkok sa fick vi mitten platserna och fick ha en person jamte oss var. Adam fick en svettig gammal fransk gubbe som knappt fick plats i stolen.. Inte konstigt att A blev glad for platserna pa detta planet!!

adam: "ar de sant har plan med samma platser pa vag hem till Sverige ska ja lagga mig pa kna a kyssa golvet"

Nar vi checkat in oss pa hotellet nastan sprang vi ner till stranden, ca 10 meter a ga:) sa badade vi direkt, att bada har svalkar inte da vattnet e lika varmt som luften.. Vi la oss pa handukarna a sen gick adam for a kopa ol,.. har har inte ens kommit tillbaka sa borajr de regna!! va!? de kan ju inte regna har trodde vi... sa de va ba a ta drickan a traska ivag under ett tak.. efter ca 10 sek oppnar sig hela himlen a de oser ner!! adam tar av sig a gar ut fran taket dar vi hade sprungit for skydd a staller sig a duschar i regnet.. haha!! Nu ar de fint vader igen sa var bara tillfalligt som tur va.. Imon ska ja stalla klockan tidigt a kolla sa de e sol sa ja kan steka.. pa mandag borjar kursen!:)



Igar kvall sa gick vi ut och at tvaratters, ja drack 2 baccardibrezer  a adam 2 storta 65cl ol.. notan slutade pa 500bath vilket ar 100 svenska ungefar.. helt sjukt va billigt allt ar har! Men man har latt att gora av med pengar i vilketfall..  vi forsatte vidare och satte oss pa en bar.. dar bjod nagra engelska med oss pa olika olspel! dar satt vi a spelade a till slut va vi 8 st som spelade.. adam forlorade a fick spela "taking the bus" sjalv.. haha
vid 2 sa vi tack a hej for vi hade bussen att passa till flygplatsen dagen efter.. de va iaf jattetrevligt for alla ar sa glada a vill traffa nytt folk har:) ska bli kul a traffa alla kursdeltagarna, a sen traffa bennet, hansson a svensson som kmr ner i december, kan forsta att ni langtar!:)

Nu blev de ett lang inlagg! Adam ar uppe pa rummet da han inte vill sitta ve datorn a hora allt som hander hemma (om de nu hander ngt) nar han e pa semester! haha..
Traffade nagra svenskar innan som sa de hade snoat hemma??! haha, de later ju.. KUL....toppen..

Nu borjar livet!:)
kram lollo!


2009-11-04
 12:22:23

toppen

for 20 kr:)
2009-11-04
 12:10:16

lite bildersom sitter gott i kistan

aaaaaaaaghBowlingen dar jag fick stryk:(Coooolt ju, lojjes ju, toppen!
2009-11-04
 11:49:21

Dag 4

va en trott dag.. Vi gick upp for att ata frulle, eller ja drog upp adam for att ata.. vi at american breakfast som ingick i priset. de har vi atit varje dag, borjar bli trott pa agg o bacon...
Direkt efter gick vi upp o somnade om, a vaknade klockan 2!

trotta tvingade vi oss upp och gick ut a promenerade runt bland kvarteren har. det ar marknader overallt och vi har shoppat ganska mkt faktisk. For min del blev de 2 superfina klanningar a ett linne for ca 200 kr.. toppen!!
adam kopte annu mer, bla ett par skor som va skitsnygga!! Sen kopte han ett linne a ett par surfarshorts.. Bilder kmr sen, vet inte redit hur man ska gora for att lagga in dom..

Ikvall hade vi tankt a ga ut a partajja a imorgon sk avi aka buss till flygplatsen for att aka till patong. snart borjar bartenderkursen, kanns lite overkligt men det kmr nog bli hur bra som helst, langtar!!:)

Tack a haj levrapastajjj

forresten, horde att aik vann sa far la saga grattis till ag a kaggen, mina alsklingar!!
2009-11-03
 16:22:42

Dag 3

Tjenis penis!!

Nu sitter jag pa varat nya backpackeshotell, billigt a bra!!
Idag har vi gatt upp alldeles for tidigt! for att aka pa utflykt... Vi blev upplockad kl 7 pa hotellet a akte till floating market ca 1 timme harifran.. Det var haftigt att se att manniskor kan bo langst hela floder med mer an 150 kanaler! Men marknaden va inte sa mkt att ha, mest samma saker overallt tkr jag.. Vi blev fottade med varsin orm, helt sjuk! a adams orm tyckte det va spannande a slingra sig mellan hans ben, muahhaha...!!

Vi akte sedan vidare och at lunch for att sedan aka till Tiger temple, dar sa dom att jag hade for lite klader pa mig(hade kjol a linne) sa ja fick panik shoppa ett par trekvartsbralls a en tshirt for 300 bath, ca ca 70 sp'nn!! haaha! Vi stannade ocksa River kwaer och kikade hit a dit..
Tiger temple var asballt.. Vi tog kort pa tigrarna och fick klappa dom.. Vi traffade en svensk som jobbade som voluntar dar som vi tjotade med litta! Sedan vantade en lang resa hem pa 2 timmar, segt.. de borjade aven regna.. idag hade vatt mulet hela dagen faktiskt..:(
Sa nu langtar vi till sol a bad a stek pa patong beach, Toppen!! Imon ska vi bara slappa, ar ganska trotta av livet i storstaden. tror inte man fattar hur stort de ar om man inte ar har.. a e trott pa allt TUKTUK tjat, redan.. hahah...

Ciao bellaaaa
2009-11-03
 16:10:34

Dag 2

Tjollahoppsan!

Idag ar det sa varmt att jag kan do! DAgen borjade med att vi bokade en tur infor morgondagen.. Vi ska vara borta hela dagen och kolla pa lite sevardigheter:)

Vi fortsatte sedan med en oilmassage som kostade 40 kr for en timme.. (I LOVE this country)
Efter det sa akte vi till en stor marknad dar vi shoppade lite... Vi fortsatte sedan med att boka hotell for imorgon och for tva natter framat. Pa kvallen sa gick vi ner till hamnen dar det var festival idag med, dar flera tusentals manniskor la ner offergavor i floden och skickade upp ljuslyktor i luften, det var uppvisning av batar som var pimpade och det var en massa fyrverkerier..
Vi pallade inte med allt folk och lla gatukok overallt sa vi drog till malen (siam center) dar vi kakade, bowlade och lirade biljard.. tyvarr var det inte min dag och jag fick stryk.. adam prickade in sin formtopp just idag, da han alltid annars ar riktigt kass pa bowling!! (surt)


puss kram toppen

2009-11-03
 15:57:27

Dag 1!

Hej alla glada!!!


Vi har kommit fram valbehallna till den stora huvudstaden bangkok, utan en sekunds somn pa planet ar det nu en ganska trott lollo som skriver. Flygresan gick bra, toppen! Forutom att en nara oss dackade mitt i natten sa att dom fick tillkalla doktor.. men snubben vaknade till liv efter en stund igen sa det var chill.

Fran flygplatsen tog vi en taxi in till backpacker road, dar vi snackade med en turistbyra som hjalpte oss att hitta ett bra hotell, Toppen! Vi var grymma som prutade ner det rejalt, sa nu bor vi i ett jattemysigt rum bokat for tva dagar.

Vi akte sedan till malen(shopping center) MBK center med nio trotta vaningar. med thailandare overallt fyllt med allt du kan tanka dig. pa kvallen promenerade vi ner for floden och hamnade pa en jattefin uteservering "the Rose". Det var fyrverkeri pa kvallen och det var ngn slags festival. pa vagen hem sa valde vi att ta en annan vag hem och hamnade mitt i ett slakteri, dar dom slaktade grisar pa smutsiga bord och pa golvet!!! Det var det vidrigaste jag har sett... Mamma du hade dott!

uttryck av adam for dagen , "om man ar thailandare kan man ju for fan inte kanna sig speciell nanstans, alla ar ju likadana och det finns flera miljoner"

Antligen borjar det..

Ha det TOPPEN!
2009-11-03
 15:46:44

Välkommen till min nya blogg!