2010-04-28
 12:29:28

panne

hjälp!

skulle ut å gå, tänkte ta med mitt kontokort eftersom ja hade tänkt handla efter. Men vart är det? Och var är mitt busskort, träningskort och körkort??????????
å nu skulle mamma sagt, tänk v a du hade de sist. Å sist hade ja de när ja tog bussen till jobbet igår, och jag harinte gjort nått sen dess. Nu har ja vänt upp och ner på allt och hittar fortf inget.
Jag som bara skulle ta en lugn promme. Nu kommer ja ba gå å tänka på detta. Måste bort till jobbet å kolla innan ja spärrar kortet, beställer nytt körkort, och förlorar pengar på busskort:( å va va gör man me träningskortet? varför är inte adam hemma så ja kan fråga hur ja ska göra allt.......buhu

säg att detta inte är sant NU
2010-04-28
 11:38:32

Piren öppnar!

Hej Hopp!!

Började jobba halv 2 igår, för at städa upp och ställa tillbaka allt sen guldfesten i lördags. var väldigt lungt hela dagen och kvällen. Jag jobbar själv och vid halv 9 tiden kommer mina chefer in och tar varsin burgare efter att ha jobbat och förberett hela dagen på vår nya restaurang aqua piren.
Vid 9 kommer det instormande, halva hv truppen plus deras respektive! Jag står där själv och jobbar och börjar ta upp beställning från dem.
Men hinner inte långt förrens alla högskolans lärare kommer in(ca 30 pers.)
Helt fullt i restaurangen och bara jag som jobbar. Som tur var va 2 av tre delägare där som fick hoppa in(ska sägas att de hademjukisbyxor och joggingskor båda två) in och hjälpa till. Haha, snygga var dom i sina arbetskläder:) Det var iaf väldigt roligt, och vi fixade det.
några hvspelade agerade dj's och dunkade musik hela kvällen/natten. Min boss josef, även kallad facebook(haha) var snäll och skjussade hem mig för andra kvällen i rad. Hade varit så skönt med en lägenhet inne i stan! :@Har fått mitt schema nu för maj, kommer vara ca 50/50 på velvet & aqua piren, så vi ses väll där!!:)

Ikväll  blir det jobb på piren, för det öppnar idag! Ska bli kul. Ny meny, nya arbetskläder, ny arbetsplats! Välkommna:) Ska cykla till jobbet, sommartecken!

Emma som jag jobbade med hela förra sommaren är på besök i sverige och ska hälsa på idag, ska bli kul!!
Här kommer lite bilder innan jag går ut på min promenad:) herrå!


Vinprovningen i göteborg, vi började med skumpan:)


och slutade med det röda..


köttfärre & spagge på balkan, sommarvärme:)


Ljusetlyckan som jag tyckte va fin, som adam tyckte var för mycket habibbi.


Pokerproffsen..
2010-04-27
 12:37:51

filmkväll igår..

Vill du se en sjukt äcklig skräckfilm så se the collector!! fyyyy
2010-04-26
 18:43:05

restaurangbowling....

Är nu ganska trött efter helgens jobb och ännu mer trött efter gårdagens fest!!
Jag jobbade till klockan 5 sen kom halva ligan och slöt upp med oss på Aqua. taxi till bowlingarena där den andra halvan väntade. Vi hade 4 lag med. Sammanlagt var det 40 olika lag från jönköpings restauranger.. mitt lag gick det sådär för, men va gör de för kul hade vi! dom andra tre lagen kom 2a(!) 5a och typ näst sist. haha:)
Vidare till sliver och efter att ha hållt en öl/cider i handen sen klockan 5 var jag redan ganska rund om mina fötter och trotts detta tyckte jag att det var smart att dricka dom shotarna pluppas kom och bjöd på. Efter det kan man säg att det finns en del dimmor, haha.

Ringde adam och bad honom hämta mig, han bad mig ta taxi och då förklarar jag för honom att han måste komma för att det inte finns någon taxi. Jag hade letat överallt å nästa taxi skulle komma om 20 minuter hade jag sagt..Ganska kul då det säkert fanns hur många lediga taxis(heter de så? kanske taxisar, haha) som helst.. Det slutar med att han hämtar mig iallafall:) Sjukt rolig kväll:) Bilder kommer senare då jag själv inte hade kameran med mig utan bossen stod för allt plåtande!

Just nu är vi sjuka, Jag har en baksmälla, en bowlingtumme och träningsverk på ena sidan på rumpan(kan man få det av bowling??haha) Adam har en truckaxel, ett fotbollsknä & som alltid elaka visdomständer...

Idag har jag varit en deg, trött sliten och ont i mitt huvud. det är såå synd om mig. Sett på how I met your mother hela dagen.. Åt nyss frulle och snart ska ja göra spagge å köttfärre tills adam kommer hem från träningen:)
I veckan öppnar piren = snart sommar!!=)



Måste också ge lite cred till emelie, som hamnade i veckans lag på sportslig.nu
AWESOME

Anfallare : Emelie Lönn, Egnahems BK
Här hittar vi en till 4-målsskytt. Emelie svarade för fyra baljor när tippade topplaget EBK inledde seriespelet med att säkert slå Aneby med 5-0. Därmed får två andra skyttedrottningar, Mariebos Charlotte Nordberg och HFF:s Deborah Harrysson, ge sig trots att de fortsätter visa fin målform.





2010-04-25
 10:18:38

jönköping blev levande

Om domaren är mutad, tutar och går på, Hv71 spelar bäst ändå!!
Igår var det kaos. Hela Jönköping kokade!
Var helt fullsatt i restaurangen och när guldet kom var det helt fullsatt på gatan, eller gatorna! Helt sjukt mycket folk, bilar, tjut & tut, rökelser och ja, allt som låter! 1 miljard plancher sattes upp överallt! Stackars busschafförerna som hade omöjligt att komma fram på gatan, stod still där ett bra tag!
Sedan blev det fest!
Jag stod i baren, och ska man beskriva uttrycket "tryck i  baren" så kan man nog utan tveksamheter säga att det var det igår. Vi var 4 i baren. Vi  brukar vara 2, ibland 3. Så nu fick vi trängas, men det gick bra!! var sjukt kul, varje gång HVramsan kom i högtalarna hajpade folk, skrek som galningar. Eller dom var galningar. Kockarna som gått av sitt pass skrek i mikrofonen, haha! En lyckad och kul kväll helt enkelt:)

kom ifrån jobbet halv 4 igår, och nu väntar jobb igen. Jobbar till 17 och då kommer mitt dream team så åker vi tsm till bowling arena! Vi är 40 lag från olika retauranger i jkpg. Vi har med 4 lag från mina jobb! Efterfesten är på sliver.. Är trött redan nu, men det ska bli så kul! Wihiooooo! Vinner mitt lag så ska kocken på velvet köpa ett årskort på friskis, haha! Så det hoppas vi. Hans fritidsintressen är annars att sova, snusa & dricka kaffe.. så I'm going for gold!
nu väntar bussen,

tjooooooo
2010-04-24
 13:49:17

going for gold



Sitter med guldtröjjan på, laddar för mitt guldpass på jobbet där det vankas guldfest!! Det enda vi behöver nu är.. GULD!!!

Igår jobbade jag 17-3 idag Jobbar jag 3-3, imorgon 11-17 för att sedan gå på restaurangfest & bowling!! Kommer vara hyffsat sliten på måndag.
Men nu måste ja snabba mig, ska fixa håret å äta å göra allt annat som jag behöver innan ja tar saabracing till stan!
Skriver med på måndag, om jag överlevt!!

PUSS
2010-04-22
 15:34:34

hade man det bra eller..???

2010-04-20
 10:17:14

en liten nova

Grattis till Rikard och Jennie som under natten fick en 6 veckors för tidigt liten tös, en liten Nova.. :)

2010-04-19
 21:22:30

Saker att se fram emot!

  1. Sosso kommer imorgon, myyyys!!
  2. Hv vinner sm guld(inte för att ja bryr mej överdrivet men hela jönköping vaknar till liv)
  3. restaurangbowling på söndag, 40 olika lag, fest hela natten!!
  4. Oslo 17 maj, mini reunion, grejt!!
  5. Nicoles student 4 juni, äntligen kommer jag ner till vackra skåne för att fira N med familj & släkt.
  6. sommar!!
  7. mitt sparkonto i september....





2010-04-17
 13:20:43

oslo!

Dags att väcka den sovande björnen som verkar gått i ide nu.. Ligger och snarkar i sängen. själv har jag varit uppe några timmar, kollat på så ska de låta. Absolut det bästa avsnittet iår!:) sverige mötte norge å på tal om norge..

Igår tog jag ledigt från jobbet den 16,17,18 maj. Så nu är det klart. Vi ska till OSLO. Kommer bli så kul att träffa tommy & mogge igen!!! fanny, melissa, anita kommer från spanien. Andrea bor i oslo.. Så kommer bli en mini reunion med thailands gänget! Absolut något att se fram imot.. :)'




adam, fanny, mogge, tommy å jag:)
2010-04-17
 02:44:36

The heart of life

2010-04-16
 12:03:03

I've got sunshine

Har städat hela lägenheten, var på tiden! haha, det är dags att städa när man inte kommer ihåg när man gjorde det sist..eller? ett stort minus idag var att damsugaren typ e paj, eller sjukt dålig på att suga iaf. fick ta överallt tredubbelt för att det skulle försvinna!

Gick ut för att hämta in täcket som låg på vädring på balkan, och råkade fastna i våra utemöbler. Det är ju stekhett här! Känner hur det bränner, så jag tänker då inte gå in. här sitter jag och winnerbäck och ser ut över den vackra betongen. Tyvärr va inte dom som byggde lägenheterna här smarta och satte balkongerna på andra sidan, då hade vi fått vätternutsikt.. nu fick vi en lite mindre fin utsikt över alla andra lägenhetshus här i närheten, plus österängskiosken.. haha
I alla fall, täcket får ligga kvar och sola med mig och lasse ett tag. Bokade precis av mitt brädpass på friskis som jag hade idag. Blir en långpromenad i solen istället. Älskar detta vädret, känns som sommar!!

Ikväll blir det jobb, kommer bli kul då vi har ett nytt liveband som kommer och ska spela!!

Satt och pratade med EBS ägare en kväll när vi var i Thailand. han påstod att det var bevisat att folk är lyckligare ju mer soltimmar dom har. han hade därför köpt ett hus i Miami som har mest soltimmar i usa. kan det vara så? att folk blir lyckligare av sol? Det tror jag, både lyckligare och definitivt snyggare.haha

allt för mej, hej


drömmer mig tillbaka... :)

2010-04-15
 21:06:54

update

Nu sitter jag i sängen eftersom soffan är upptagen av alla grabbarna. Det är ju hockeykväll. Hade ju jag missat. jönköping är helt galna av hockeyfeber. hade ju vatt roligt om vi vatt bra i fotboll ist. haha! Men det är bara att gilla läget. Skulle jobbat men efter 2 avbokade sällskap behövdes jag inte. Hade dock behövt en större soffa här hemma..

Vinprovningen i Göteborg var riktigt kul. Man kunde omöjligt hålla reda på allt man provat då det var så mycket!!
Efter provningen var det middag på stan i underbart solsken. Man känner skillnaden när man kommer ifrån jönköping. Här är det så mycket blåst så det är kallt även om solen tittar fram, så var det inte i Göteborg. Efter lite shopping tog vi bilen hem igen, en mycket lyckad dag:)

Igår var vi ute och åt gott, planka på La Dolce Vita samt alkoholhaltiga drycker, gottgott!! God mat och trevligt sällskap. Gick även förbi mitt gammla jobb och fick arbetsintyg samt betyg från när jag jobbat där. Fick även erbjudande att hänga med dom till Visby i sommar.. Lockande! Men nu är det klart att jag är på Aqua på piren samt Velvet i sommar. Där kommer jag va största delen av min vakna tid så vill ni träffa mig, kom dit:)
2 veckor till allt drar i gång, då ska jag köra ner mig i jobb!

helgen består av jobb & träning..

2010-04-12
 20:52:22

full fart framåt

Väldigt mycket som händer just nu. Jag gillar det, men hinner dock inte med er så mycket. Hinner inte med min familj heller. Va hemma sist när jag kom hem från Thailand, i början av januari. Idag pratade ja med liffo och han frågade när vi ses nästa gång. Den enda gången jag vet säkert är 4 juni då jag ska på min kusins student i Malmö. Känns sjukt. Vi bor 1 timme ifrån varrandra och ses så lite. Men det blir så eftersom jag jobbar nästan varje dag. Har aldrig 2 dagar ledigt i sträck och då känns det lite onödigt att komma hem. Men saknar er ska ni veta:)

I helgen jobbade jag, sen jobbade jag, sen jobbade jag lite till. Stod i baren hela kvällarna, mycket roligt!! Nu är jag nyss hemkommen från en fika inne istan.. Adam & Hansson skulle gå på Avatar i 3d. Men kännde inte för att hänga på så har bjudit hem Emelie på lite räkor, vitlöksbröd å vitt vin:) Hon kommer nog när som helst.

Imorgon ska jag och 2 av mina kollegor(väldigt vuxet ord) åka till Göterborg och gå på vinprovning. Vi ska byta vinleverantör och har blivit inbjudna smakning och info. Efter det blir det nog lite shopping. Kommer bli trevligt:)

Onsdag ska hela gänget ut och äta då Hansson fyllt år och emelie fyller år imorgon, GRATTIS:)

Så jag har mycket på gång just nu. Ska försöka hinna med någon lunch/fika med 2 gamla kollegor som jag sprang in i idag.. Och nu har min hårdträning börjat också, friskis here I come... Inte för att jag kommer ligga på playyan något i sommar, men ändååå!!

Uteserveringarna är på plats, sommaren är på väg, nu kör vi!! Jobb, jobb & jobb:)


♥ familj och sommar.


2010-04-09
 11:30:17

Shoppingvecka

I tisdags var jag och Adamo och shoppade. Han skulle gå in för att köpa massa tshirtar men det blev 3 byxor, 1 tshirt och ett par skor. Ett par skor han bestämt att han skulle byta redan när han gick ut ur affären, smart!
Han satte sig ner i solstolen och tog på sig stråhatten, ungefär såhär såg  det ut:)








Själv blev det serveringsskor och serveringsbralls. Har kommit på att man kan jobba i svarta leggins som ser ut som jeans!! Kanon bra då dom är sköna samt billiga! Skorna går det tyvärr inte fynda då mina grisklövar inte mår bra av det så där blev det bankrutt!
Men vad gör det då deklarationspapperna ramlade in på onsdagen. Sjukt överraskad & sjukt glad. Passade bra just nu!:)

Torsdags, igår kom AG & Manne efter mitt lunchpass och vi gick runt i stan och shoppade. Ag hade sin shoppinglista på mobilen och prickade av en efter en:) Blev fika i stan innan vi, eller malin rejsade mot a6 för fortsatt shopping. Jag köpte en födelsedagspresse till morshan, så nu måste ja hem snart så jag kan ge mina pressar. Fillo har ju också en som väntar:)
När vi var trötta i fötterna åkte vi hem mot lägenheten.( Det ska nämnas att det är en upplevelse i säg att åka bil med malin) Och dom spanade in den då dom inte varit här sen det gjorts om.
Jag och ag kom fram till att vi sågs sist på min födelsedag, alltså i augusti förra året!!
alldeles för lång tid. Men hon såg iaf svensk ut fortfarande och hon hade inget norskbrytning alls.
Kanske inte är så pjåkigt att bo i norge trotts allt?



manne visar frillar på youtube

Efter att malin visat hur hon ska klippa sig, (som var det största samtalsämnet från hennes sida när vi shoppade) stack vi in till stan igen. Är ni intresserade så ska hon klippa som den korthåriga tösen i timotejj. Frillan var nice och hon fick vårat godkännande, så nu är det bara upp till henne om hon vågar:)
Inne i stan gick vi runt och kollade in lite olika retsauranger, hamnade tillslut på Jensens Biffhus där det blev trerätters, lyx! God mat och trevligt sällskap.. Synd att det inte kan göras oftare då tiden gick för fort. Vi hade för mycket to catch up.  Kom fram till att midsommar är min lediga helg på sommaren och hoppas vi kan träffas då. Vi får se vart framtiden har att erbjuda! Blev ett sorgligt avslut. Konstigt nog var malin mest sad men jag fick förklara för henne att det bara är 1 timme imellan oss, så får hoppas att hon tar tag i sitt liv och åker och hälsar på mig snart igen:)








Nu ska jag tvätta ut min hårfärg i håret, dricka en smoothie till frulle och sen dra och träna!
Och ja, i helgen blire jobb, hela helgen!

2010-04-05
 12:40:59

lite gott å blandat

Hänt ganska mycket sen sist..

En skånning och en norrlänning har lämnat mig med en stor lisebergs 1a vinst marabou choklad. Där rök beach 2010)
Någon som blev väldigt glad för detta var adam som kommit hem från skagen. Men sig hade han djungelvrål och en bailey's flaska till mig. pluspoäng till honom.
Min underbara mor har fyllt år, nästa år fyller du gamal..
Påsken har tydligen varit här, hv har förlorat, elmia's bilmässa och alla raggare är snart över..
Och hör och häpna, jag har klagat på mongogrannen och har inte blivit väckt sen dess! Wohoooo.....
En del dexteravsnitt har även hunnits med, har nu 3 kvar som jag ska avnjuta! Tjooolahopp!
På torsdag kommer angebritt å manne, ännu större TJOOOOOLAHOPP



passa doble
2010-04-02
 12:30:31

halvutgång

Igår jobbade jag sådär onödigt lite på kvällen igen, Boka upp sig en festkväll för 3,5 timmar känns sådär.
Men med hyffsat mycket matgäster där alla var glada och nöjda gick det ändå bra:)
Velvet är kul då det är så litet så det blir mer personligt.. Folk lär sig ens  namn och man pratar mycket mer med gästerna än vad jag gjort på andra ställen. Speciellt igår då det inte fanns mycket att göra..
Efter HVmatchen gick folket hem och vid 10 åkte jag hem. Var helt pepp på att dra ut men blev krångligt då emelie ville  vara en tråkig soffpotatis ist. Så jag ringde bennet och hankade på dom..
Skulle till förfesten trodde jag men dom skulle ut tidigt, vilkte var kass då jag inte hunnit dricka något. Men, vi drog till Karlsson där det var en sjuk lång kö! Så efter lite övervägande drog vi vidare till huset, där det va helt tomt.
Så när Bennet drog med sista bussen hem, hängde jag med han. Förstår inte jönköpings uteliv. Alla drar till Karlsson, även om det är kö i en timme ställer dom sig där. Och går man någon annanstans är det helt tomt, tråkigt!! Sen är jag nog lite bortskämd då jag varit ute så mycket utomlands på sistonde, jag har glömt bort vad köer, inträde och gadrobsavgift heter...

precis när jag kom hem till lägenheten hade mina inneboende kommit. Jag fick en massa choklad och niklas hade whiskey som han och johan drack. Jag avstod. Trevligt med lite catch up.. :)
Idag blir det att slöa fram till klockan 18 då jag börjar jobba..


2010-04-01
 17:11:07

!